Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BOLU (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, "Biz rejim değişliği olduğunu söyledikçe, diğerleri 'Hayır bu bir hükümet sistemi değişikliği' demekteler. Ama savundukları hiçbir argüman tutmuyor. İzah edemiyorlar. Çünkü bizim haklılığımız, yaptığımız açıklamalar öyle doyurucu, öyle ikna edici ki, bizim açıklamalarımızın hiçbir tanesini çürütemiyorlar." dedi.

        Bingöl, Bolu'nun Kıbrıscık ilçesinde düzenlenen "Köroğlu Heykeli" açılış töreninde yaptığı konuşmada, 16 Nisan'da yapılacak halk oylamasında, milletvekili, belediye başkanı, meclisi üyesi seçilmeyeceğini, bunun, ülke için hayati önem taşıyan bir seçim olduğunu söyledi.

        Halk oylamasına partili bakış açısıyla yaklaşmadıklarını ifade eden Bingöl, "Bunu biz partiye yönelik bir kazanım olsun diye de asla değerlendirmedik. Göğsümüzde onurla taşıdığımız partimizin rozetini bir kenara bıraktık. Elimizden düşürmediğimiz Türk bayrağının yanında, taşıdığımız partimizin bayrağını da bir kenara koyduk." diye konuştu.

        Anayasa değişikliğinin bir rejim değişikliği olduğunu savunan Bingöl, şunları kaydetti:

        "Biz rejim değişliği olduğunu söyledikçe, diğerleri 'Hayır, bu bir hükümet sistemi değişikliği' demekteler. Ama savundukları hiçbir argüman tutmuyor. İzah edemiyorlar. Çünkü bizim haklılığımız, yaptığımız açıklamalar öyle doyurucu, öyle ikna edici ki bizim açıklamalarımızın hiçbir tanesini çürütemiyorlar. Ama bir şey yapıyorlar. Açıklayamadıkları için toplumu geriyorlar, kavgacı bir dil kullanıyorlar, Günün 24 saati hakaret içeren, tepeden tırnağa 'hayır' kampanyası yürütenleri hedef alan, onları saldırıya açık hale getiren bir üslup kullanıyorlar. Biz, asla onların gergin dilinin muhatabı olmayacağız. Biz asla kavgacı bir dil kullanmayacağız."

        AK Parti ve MHP milletvekillerinin parlamentoda, genel kurulda görüşülürken, her birinin bu maddenin fesih maddesi olduğunu açık bir dille ifade ettiğini söyleyen Bingöl, "Buradan kayıt altına alınsın istiyorum. 12 Ocak. Sayın Burhan Kuzu, meclis kürsüsünde, bu maddenin fesih maddesi olduğunu, daha da ileri giderek şunu söylemiştir; 'Amerika'da başkanların fesih yetkisi yok ama şimdi Amerika'da da bizden örnek alıp tartışıyorlar.' diyor. Bu kadar net. Demek ki, başkan meclisi de istediği zaman feshedebilecek."

        Bingöl, "Selam olsun Köroğlu'nun torunlarına. Köroğlu efsanesi, destanı, Köroğlu'nun torunları var oldukça bu ülkenin birliğine, bütünlüğüne hiç bir zaman halel gelmeyecek. Türkiye'nin birliği, bütünlüğü ilelebet yaşayacak. Cumhuriyet rejimi ile, parlamenter demokratik sistemle." ifadesini kullandı.

        Köroğlu'nun, her zaman ezilenden, yoksuldan, halktan yana tavır koyduğunu, hiçbir zaman ezenle birlikte olmadığını anlatan Bingöl, Başbakan Binali Yıldırım'ın Bolu ziyaretini hatırlatarak, "Sayın Başbakan, burada 'Bolu Beyi'nin torunlarına hitap ederken, ben de diyorum ki, Bolu Beyi'nin ve beyinin olmayan torunları size mübarek olsun. Bize, halka, yoksula, çaresize, ezilene, kimsesize Köroğlu'nun torunları yeter de artar bile." dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bolu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bolu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Bolu İlçeleri
        Tüm Bolu Haberleri
         Bolu

        Bolu

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa