Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SİNOP (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, "18 yaşında milletvekili olur mu? Evet olur ancak 'hayır' cephesi bunu da kamuoyuna yanlış anlatıyor. Neymiş, 18 yaşında milletvekili olan kişi 2 sene sonra milletvekilliğinden emekli olma statüsüne erişecekmiş ve ömrübillah böyle güllük gülistanlık bir hayat yaşayacakmış. Böyle bir adaletsizliği sizin vicdanınız alıyor mu?" dedi.

        Karaaslan, Ayancık ilçesinde Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Kadınlar Soruyor" programına katıldı.

        Türkiye'de son 15 yılda yaşananlar sayesinde kadınların daha fazla iş ve sosyal hayatta gelişim gösterdiğini dile getiren Karaaslan, bu sürede defalarca koalisyonların kurulması, cumhurbaşkanı ile başbakan arasında ciddi sorunlar yaşanması halinde bugün bulunulan yere gelinemeyeceğini söyledi.

        Türkiye'nin geldiği yerin mutluluk verici olduğunu ancak AK Parti kadrolarının daha fazla gelişen ve büyüyen bir Türkiye hayali kurduğunu anlatan Karaaslan, yeni anayasa değişikliğinin de bu anlamda önem taşıdığına değindi.

        Dünyanın hızla geliştiğini, gayelerinin bu hızı yakalamak değil, geçmek olduğunu vurgulayan Karaaslan, şöyle devam etti:

        "Yeni anayasa bizim bu gayemiz ekseninde hazırlanan bir sistemdir ancak bu süreçte görüyoruz ki yapılan işin içeriğinden daha çok kısır tartışmalar yaşanıyor. 18 yaşında milletvekili olur mu? Evet olur ancak 'hayır' cephesi bunu da kamuoyuna yanlış anlatıyor. Neymiş, 18 yaşında milletvekili olan kişi 2 sene sonra milletvekilliğinden emekli olma statüsüne erişecekmiş ve ömrübillah böyle güllük gülistanlık bir hayat yaşayacakmış. Böyle bir adaletsizliği sizin vicdanınız alıyor mu? 18 yaşında milletvekili seçilen kişi olursa belki işi daha zor. Çünkü 65 yaşına kadar bekleyecek. Anayasa değişikliğini böyle küçücük şeylere hapsediyorlar."

        - "25-30 yaş aralığında çok değerli vekillerimiz var"

        Karaaslan, bugün Mecliste görev yapan 25-30 yaş aralığında milletvekilleri bulunduğuna dikkati çekerek, şöyle dedi:

        "Biz diyoruz ki 18-25 yaş aralığında 7 milyon genç var. Gençlere 'Siz bizim geleceğimizsiniz' diyoruz. Gençlere 'Hadi gidin Doğu'da dağlarda teröristle çatış, vatanı savun' diyoruz. Bunları diyoruz gençlere ama bir yerde de 'Buraya kadar' diyoruz. Biz böyle yapmıyoruz. Her konudaki yasağı kaldırıyoruz. Seçilir veya seçilmez onu öngöremiyoruz. '30 yaş 25'e insin' dedik, o zaman da kıyamet koptu. Neymiş, '25 yaşındaki mi bu ülkeyi yönetecek?' Sanki dolup taşacak Meclis 25 yaştakilerle. Şimdi 25-30 yaş aralığında çok değerli vekillerimiz var. Onlar yabancı dili iyi kullanmaları, olaylara hızlı çözüm bulmalarıyla teknolojiyi de çok yakından takip ederek ülkemize katkıda bulunuyorlar." ifadesini kullandı.

        Karaaslan, konuşmasının ardından katılımcıların sorularını yanıtladı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sinop haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sinop Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Sinop İlçeleri
        Tüm Sinop Haberleri
         Sinop

        Sinop

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa