Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        GİRESUN (AA) - Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Kani Beko, "Aklın yolu birdir, gelin hep beraber, eğer demokratik bir anayasa yapılacaksa biz de elinden tutalım." dedi.

        Beko, Vahit Sütlaş Sahnesi'nde Giresun Belediyesi işçileriyle bir araya geldiği etkinlikte, Mustafa Kemal Atatürk'ün ilkelerine dört bir elle sarılmaları gerektiğini söyledi.

        Atatürk'ün "Yurtta sulh cihanda sulh" sözlerini anımsatan Beko, şöyle konuştu:

        "Bu nedir? Ülkemizde barış, dünyamızda barış. Biz eğer Mustafa Kemal'in söylediği gibi 'Yurtta sulh, cihanda sulh' hareketiyle yola çıkamazsak, önce Orta Doğu'daki komşu ülkelerimizle barışamazsak, oradaki siyasi ve ekonomik anlamdaki ilişkilerimizi geliştiremezsek, ihracatımızı yapamazsak cari açığımızı kapatamayız. Eğer ihracat yapamazsak önümüzdeki dönemde ne olur? İşverenler istihdam daralmasına gider. Peki istihdam daralmasına giderlerse ne olur? 7 milyon bu topraklarda işsiz var, işsizlik 10 milyona çıkar mı? Çıkar."

        "Aklın yolu birdir, gelin hep beraber, eğer demokratik bir anayasa yapılacaksa biz de elinden tutalım." diyen Beko, "Dört partimiz var, dördü yetmez, bugün Türkiye Büyük Millet Meclisinde grubu olmayan partilerin de bana göre olması lazım, sendikaların da olması lazım, yani bir anayasa yapılacaksa toplumsal bir muhalefetin bir araya gelip toplumsal barışı bizim inşa etmemiz gerekir." ifadelerini kullandı.

        Beko, yeni anayasayla milletvekili seçilme yaşının 18'e ineceğine dikkati çekerek, "Onların çocukları 18 yaşında milletvekili olacaklar, meclise girecekler, bizim çocuklarımız kiralık işçi olacak, taşeron işçi olacak yok öyle yağma, buna izin vermeyeceğiz ve izin vermememiz gerekir diye düşünüyorum." değerlendirmesinde bulundu.

        Türkiye'nin zor günlerden geçtiğini dile getiren Beko, "16 Nisan sıradan bir referandum değil, 16 Nisan sonrası bu ülkenin geleceğini belirleyeceğiz." dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Giresun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Giresun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Giresun İlçeleri
        Tüm Giresun Haberleri
         Giresun

        Giresun

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa