Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KAYSERİ (AA) - Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, anayasa değişikliği halk oylamasına ilişkin, "Millette kusur olmaz. Devletin de bu vatanın da sahibi millettir. Geri kalan hepsi ona hizmetkardır. Bu milletin doğru yaptığını kabul edersek hiçbir korkuya gerek yok. Bizde güzel bir söz var, 'Kadere iman eden kederden emin olur'. Milletine güvenen vehimlerinden kurtulur." dedi.

        Yılmaz, Develi ilçesinde düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, 16 Nisan'da milletin vereceği kararın Develi, Kayseri, Türkiye hatta mazlum milletler için bir müjde niteliğinde olacağını söyledi.

        Cumhuriyetin kuruluşu ve 1950'de Menderes'in iktidara gelişi kadar önemli bir değişikliğin oylanacağını savunan Yılmaz, "Millet hükümeti dönemi. Sandıkta hükümeti millet kursun mu, kurmasın mı? Verilecek cevap bu. O halde ben Develili kardeşlerime soruyorum. Allah için, 'Hükümeti sen kur' dediğimde bunda bir yanlışlık var mı? Millet kurarsa yanlışlık olur mu? Millete güvenirsen, milletin kuracağı hükümetin de doğru olduğuna inanırsın. Yeni sistem demokrasiye daha uygundur." ifadelerini kullandı.

        Türkiye'nin kavgadan, kutuplaştırmalardan, ötekileştirmeden, sert sözlerden, "Küçük olsun benim olsun" diyenlerden bıktığını ifade eden Yılmaz, 80 milyonun hepsinin istisnasız kucaklaşmasını istediklerini, bunu gerçekleştirmek için de bir uzlaşma dili ve iklimine gerek olduğunu vurguladı.

        Yılmaz, yeni sistemde Meclisi ve hükümeti milletin belirlediğine dikkati çekerek, "Bir de yargı kaldı. Yargıyı da milletin belirlemesi lazım. Ya doğrudan ya dolaylı. Sen seçersen doğrudan belirlemiş olursun, senin seçtiklerin seçerse dolaylı belirlemiş olursun. İşte şimdi diyoruz ki yargının da milli iradeyle dolaylı bağı olsun. Yani Hakimler ve Savcılar Kuruluna 11 üye seçilecek. Dördünü cumhurbaşkanı seçiyor. Milli iradeyi temsil ettiği için 7'sini Meclis seçiyor. Milli iradeyi temsil ediyor. Milli iradeyi temsil eden kurumlar tarafından Hakimler ve Savcılar Kurulu oluşturulduğunda, milli iradenin bağıyla milletle olan bağı da kurulmuş oluyor." şeklinde konuştu.

        Birilerinin "tek adam" diye bir söylem tutturduğunu dile getiren Yılmaz, tek adamın yalnız, zayıf ve güçsüz olacağını ancak yanında millet durduğu zaman güçlü olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

        "Eğer birisi birisinin yanında duruyorsa o güçlüdür. Binali Yıldırım'ın yanında duruyorsa Binali Yıldırım, Recep Tayyip Erdoğan'ın yanında duruyorsa Recep Tayyip Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun yanında duruyorsa Kılıçdaroğlu güçlü. Ama millet kimin yanında duracağını biliyor. 15 Temmuz bunu gösterdi. Kaptan, fırtınalı havalarda belli olur. 15 Temmuz'da güçlü bir lidere sahip olmakla ülkenin uçurumun kenarından döndüğünü, kardeş kavgasından kurtulduğunu, iç savaştan kurtulduğunu, bunu da liderine borçlu olduğunu biliyor ve millet Recep Tayyip Erdoğan'ın yanında duruyor. 'Niye Tayyip Erdoğan'ın yanında duruyorsun?' diye millete kızamayanlar, Tayyip Erdoğan'a kızıyorlar 'Niye millet senin yanında duruyor?' diye. Millette kusur olmaz. Devletin de bu vatanın da sahibi millettir. Geri kalan hepsi ona hizmetkardır. Bu milletin doğru yaptığını kabul edersek hiçbir korkuya gerek yok. Bizde güzel bir söz var. 'Kadere iman eden kederden emin olur'. Milletine güvenen vehimlerinden kurtulur. Milletine güven, tek adam vehimleri bu ülkeye gelmez, millet müsaade etmez. Millet kendisine zulmedecek birisini bu göreve getirir mi? Milletin hata yapmayacağını kabul edersen doğru demek lazım. Hata yapacağını kabul edersen kusura bakma senin kafan daha demokrasiyle bağlanamamış, demokrasinin ne olduğunu anlayamamışsın. Bu milleti de anlayamamışsın."

        Yılmaz, konuşmasının ardından tarihi Ulu Cami'yi ziyaret etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kayseri haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kayseri Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kayseri İlçeleri
        Tüm Kayseri Haberleri
         Kayseri

        Kayseri

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa