Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANTALYA (AA) - 15 Temmuz şehitlerinin aileleri, 15 Temmuz Derneği tarafından düzenlenen, Antalya Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde gerçekleştirilen aile kampına katılmak üzere Antalya'ya geldi.

        15 Temmuz şehit ailelerini Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in eşi Ebru Türel, havalimanında çiçeklerle karşıladı.

        15 Temmuz Derneği Başkanı Tarık Şebik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 361 şehit yakınıyla Antalya'da olduklarını kaydetti. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in ev sahipliğinde ailelerle aile kampı yapacaklarını anlatan Şebik, kampın bir bölümüne Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın da katılacağını söyledi.

        Şehit aileleri ve gazilerle birlik içinde olmak için çaba gösterdiklerini dile getiren Şebik, "15 Temmuz hain darbe girişimi neticesinde şehit olanların aileleri, bu ülkenin, yeni Türkiye'nin sesi soluğu olacak aileler. Bu anlamda onların kenetlenmesi, birlik bütünlük içinde olması, 15 Temmuz Derneği olarak bizim yegane amacımız." dedi.

        Şehit ailelerine o acı günü bir nebze de olsa unutturma gayretinde olduklarını vurgulayan Şebik, şöyle devam etti:

        "Bugün Antalya'dayız. Yarın başka bir ilimizde ve öbür gün başka bir şehrimizde olacağız. Onların acısı bizim acımız diyorsak onların emaneti de bizim emanetimiz noktasında bakmak lazım meseleye. Biz bunları o olayın, 6 aylık, bir yıllık heyecanıyla değil, ömrümüz sürdüğü, nefes aldığımız sürece bir sivil toplum kuruluşu olarak devam ettireceğiz. Bakanlarımız, belediye başkanlarımız bu konuda gerekli hassasiyeti gösteriyorlar. Ama bu işin bir de sivil ayağı olma noktasında 15 Temmuz Derneği öncelikle şehit ailelerimizle eşleriyle, çocuklarıyla, anneleriyle onların özel ve önemli günlerinde bir arada oluyoruz. Bunun haricinde de burada sözü olacak en önemli kişiler onlar."

        Antalya'da üç günlük aile kampı yapılacağını kaydeden Şebik, konuk ailelerin tiyatro oyunları izleyeceğini, şehir turu yapacağını ve akvaryumu gezeceğini söyledi. Şebik, "Bizim arzumuz onların mutlu, mesut olması. Onlar ne kadar mutlu mesut olursa biz de aynı ölçüde mutlu ve mesut oluyoruz." diye konuştu.

        - "Ailelerimizin acılarını bir nebze hafifletmeye çalışacağız"

        Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in eşi Ebru Türel de 15 Temmuz şehit ailelerini ağırlamaktan Antalya adına onur ve gurur duyduğunu dile getirdi.

        "Çanakkale Savaşı'nın üzerinden 102 yıl geçmesine rağmen biz hala Çanakkale şehitlerimizi anıyoruz. İnşallah 15 Temmuz'daki demokrasi şehitlerimizi de hiçbir zaman unutmayacağız." diyen Türel, 15 Temmuz'un bir senelik, iki senelik bir olay olmadığını belirtti.

        Ebru Türel, şöyle konuştu:

        "İlelebet ileri nesillere aktaracağımız bir olay olacak ki önümüzdeki genç nesiller de bu kalkışmadan, darbeden ve bunların karşısında duran sivil halktan güç alsınlar ve biz bir daha bunları yaşamayalım. Biz burada tabii ki ailelerimizin acılarını bir nebze hafifletmeye çalışacağız. Bir rehabilitasyon programı, onları daha çok eğlendirecek, acılarını unutturmaya çalışacak programlar yaptık. Onlar çocuklarını, babalarını, eşlerini, kızlarını, oğullarını kaybetti. Bizim şu anda elimizden gelen, onlara çocukluk, babalık, ağabey ve ablalık yapmak. Onların hiçbir şekilde acısını dindiremeyiz biliyoruz ama sadece onlara sevgimizi ve minnettarlığımızı göstermek istiyoruz."

        - "Hepimizin onlardan helallik alması gerekiyor"

        YÖK Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu da 15 Temmuz şehitlerinin Türkiye'nin yüz akı olduğunu söyledi. Onların Kur'an-ı Kerim'de müjdelenen insanlar olduğuna işaret eden Hatipoğlu, "Onlar şehadeti yudumladılar. Ötekiler de sırada beklemekteler. Bence 80 milyon gerektiği anda sırada bekliyor. Sıra onlara gelirse gözlerini kırpmadan bayrak için, vatan için, birlik ve beraberlik için şehadete koşarlar." dedi.

        Hatipoğlu, şehit yakınlarına karşı herkesin sorumlulukları olduğunu da belirterek, "15 Temmuz gecesi şehit olan kardeşlerimizin aileleriyle bir arada bulunmak, onlarla kucaklaşmak ve bizlere haklarını helal etmeleri için buradayız. Hepimizin onlardan helallik alması gerekiyor. Allah şehitlerimizin mekanlarını cennet eylesin. Yüce Allah bir daha benzeri bir olayı bu ülkeye ve millete yaşatmasın." diye konuştu.

        - "Üzülmek var ama dik duracağız"

        Eşi şehit Türkmen Tekin'in fotoğrafını tişörtüne bastıran Ramazan Tekin, şehit yakınları olarak 15 Temmuz'u kendilerine unutturacak hiçbir şey olmadığını dile getirdi. Tekin, "Biz vatanımız, ülkemiz için yollara çıktık. Evde 12 yaşında çocuğumuzu bırakarak eşimle yola çıktık. Allah rızası için yollardaydık. Eşim şehit oldu. Üzülmek var ama dik duracağız. Ülkemiz için, şehit eşi olduğum için gurur duyuyorum. Herkese şehitlik nasip olmaz. Çok zor saatlerdi, Allah bir daha yaşatmasın." dedi.

        Şehit aileleri daha sonra otobüslerle konaklayacakları otele geçti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Antalya İlçeleri
        Tüm Antalya Haberleri
         Antalya

        Antalya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa