Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KAYSERİ (AA) - Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, 16 Nisan'da anayasa değişikliğine ilişkin yapılacak halk oylamasıyla ilgili, "Bizim güçlü şekilde hükümeti seçip, iş başına getirip, kimseye eyvallah etmeden hizmet etmemiz lazım. Vesayet sisteminin bitmesi lazım." dedi.

        Özhaseki, Kayseri'nin Yahyalı ilçesinde 15 Temmuz Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, doğu ve güneydoğuda yürütülen terörle mücadele çalışmaları hakkında bilgi verdi.

        Belediyelerin, terör örgütüyle ilişkili olanlardan alındığını anlatan Özhaseki, "İş makinelerini verip çukurlar kazdırıyorlardı. Taşeron işçi diye içeriye adam dolduruyorlardı. Teröristlerle kol kola oturuyorlardı. Belediyeleri ellerinden alınca sanki elinden oyuncak alınmış mızmız çocuk gibi ağlamaya başladılar." diye konuştu.

        FETÖ'nün darbe girişimine de değinen Özhaseki, masum gibi görünenlerin, 15 Temmuz'da gerçek yüzlerinin ortaya çıktığını, insanların üzerine kurşunlar sıkıp bombalar yağdırdıklarını belirtti.

        Türkiye'nin bütün terör örgütleriyle mücadele edebilecek durumda olduğunu vurgulayan Özhaseki, terörün bitirilmek üzere olduğunu dile getirdi.

        Özhaseki, 16 Nisan'da "evet" denilmesi halinde ikili sistemin sona ereceğini ifade ederek, şunları kaydetti:

        "Geçmişteki kavgalarda Türkiye çok kan kaybetti. Bize istikrar lazım. İstikrarsız hükümetlerin yapacağı bir şey yok. Türkiye'nin meselelerine kaç yıl ister bir düşünün. Çok büyük projeleri 3 aylık, 6 aylık hükümet yapabilir mi? O sürede onlar ancak koltuğunu sağlama almaya çalışır. Bunun için bu sistemin bir an önce değişmesi lazım. Bizim güçlü şekilde hükümeti seçip, iş başına getirip, kimseye eyvallah etmeden hizmet etmemiz lazım. Vesayet sisteminin bitmesi lazım."

        Adnan Menderes'i maneviyatından dolayı sevmeyenler olduğunu belirten Özhaseki, "Bir günde ihtilal yapıp şehit ettiler. Menderes'in ne günahı vardı, köpek davası, bebek davası, mama davası. Paraya pula ihtiyacı olmayan bir adam Menderes. Sizin ortaya koyduğunuz siyasi iradeye asla saygı duymamışlardır. Bu sistemin artık bitmesi lazım. Bu seçimler vesayetin bittiği gün olacaktır. Onlardan intikam aldığımız gün olacaktır inşallah. Yeni sistemde cumhurbaşkanı attığı her imzadan sorumlu olacak, buna diktatörlük diyorlar, el insaf." diye konuştu.

        Mitingin ardından Bakan Özhaseki, AK Parti Yahyalı İlçe Başkanı Ahmet Büber'i ziyaret etti.

        Burada Büber ile sohbet eden Özhaseki, Türkiye'de terör örgütlerine karşı büyük çaba sarf edildiğini ve terörün büyük ölçüde bitirildiğini söyledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kayseri haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kayseri Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kayseri İlçeleri
        Tüm Kayseri Haberleri
         Kayseri

        Kayseri

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa