Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BURDUR (AA) - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, "Sadece Kılıçdaroğlu 'hayır' demiyor. Eli kanlı terör örgütleri, PKK 'hayır' diyor. 248 vatandaşımızı şehit eden FETÖ örgütü, bütün gücüyle 'hayır' için çalışıyor. Yıllardır Türkiye'nin bütünlüğünü, birliğini, beraberliğini hedef alan ve bölmeye çalışan terör örgütleri 'hayır' diyor. Türkiye'nin sınır hattında gecekondu devleti hayali gören küresel terör örgütü DEAŞ da 'hayır' diyor. Bunların 'hayır' dediği yerde, Türkiye, benim milletim elbette 'evet' diyecek." dedi.

        Yıldırım, anayasa değişikliğine ilişkin halk oylaması sürecinde partisince Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde halka hitap etti.

        Havaalanı sayısını 56'ya yükselttiklerini dile getiren Yıldırım, "hava yolunu halkın yolu" yaptıklarını, şehir hastaneleri, üniversiteler, limanlar, tüneller, otoyollar, hızlı trenler, adliye sarayları, stadyumlar yapıldığını ifade etti.

        Yıldırım, alandakilere, "Eğer güçlü bir iktidar olmasaydı, dünya projesi Marmaray olur muydu, Avrasya Tüneli yapılabilir miydi, dünyanın en büyük köprüsü Çanakkale Köprüsü başlayabilir miydi? Eğer güçlü bir iktidar olmasaydı 17 yılda tamamlanamayan Bolu Tüneli tamamlanabilir miydi? Osmangazi Köprüsü yapılabilir miydi? Hızlı trenler, bunlar olabilir miydi?" diye seslendi.

        Tüm bu hizmetlerin istikrar, ekonomik büyüme sayesinde olduğuna işaret eden Yıldırım, "Şimdi 15 yıldır AK Parti iktidarı ile Türkiye'nin elde ettiği bütün kazanımları koruma altına almamız lazım. AK Parti, evelallah sizin desteğinizle iktidar olmaya devam edecek ama daha sonrasını da garanti altına almak lazım değil mi? Gençlerimizin, torunlarımızın geleceğini de düşünmemiz lazım." değerlendirmesinde bulundu.

        Referandumda getirilen değişiklik ile cumhurbaşkanlığı seçimi ile milletvekili seçiminin aynı gün olacağını, sandığın birine cumhurbaşkanı için diğerine de milletvekilleri için oy atılacağını anlatan Yıldırım, böylece seçimin bittiği akşam, sonuçların açıklanacağını, yüzde 50 artı 1 oy alanın 5 yıllığına ülkeyi yöneteceğini söyledi.

        - "Artık çift başlılık yok"

        Yıldırım, "İki başlı yönetim, artık çift başlılık yok, cumhurbaşkanı, başbakan arasında var olan anlaşmazlık ortadan kalkıyor, çünkü cumhurbaşkanlığı ile başbakanlık birleştiriliyor. Artık cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi geliyor. Herkesin işi belli. Cumhurbaşkanı iktidarın başında, hem yetkili hem sorumlu. Meclis kanunları yapacak, denetleme faaliyetlerini yapacak." diye konuştu.

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "muhtarlıkların kapanacağı" yönündeki ifadelerini eleştiren Yıldırım, "Bu kadar cehalet olmaz be kardeşim, muhtarlıkları Meclis bile kapatamıyor, kanunla bile kapatılamıyor ancak anayasa değişikliği ile kapatılabilir. Bunu bile bilmiyor. Bunu da bilmiyor, geliyor yalan yanlış bir sürü şey anlatıp gidiyor." dedi.

        Artık yargının sadece bağımsız olmayacağını, aynı zamanda da tarafsız olacağını dile getiren Yıldırım, yargı içindeki atamaların, yargı bürokratlarının kendi arasından değil, cumhurbaşkanı ve Meclis tarafından, yani milli irade tarafından seçileceğini anlattı.

        Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

        "Kılıçdaroğlu ve HDP, son dönemlerde bir şeyi ağzına sakız etmiş; 'tek adam.' Ona şunu söylüyoruz. Bunlar, tek adam deyince 1950'den önceki tek parti, tek adam dönemini hatırlıyorlar. Geleceği hayal etmiyorlar. Çünkü bunlar samimi değil. Daha önce tutturmuştu 'rejim tehlikede.' O tutmadı, çünkü hepimiz biliyoruz ki Cumhuriyet 1923'te kuruldu, rejim problemi ortadan kalktı. Rejimimiz belli, Cumhuriyet. Şimdi dedik ki 'bak bunlar doğru değil, milleti yanlış yönlendirme. Türkiye'nin rejimi belli', bu iş bitti. Kılıçdaroğlu, bu konuları, siyaset için istismar etmeye devam ediyor.

        Gelelim şu tek adam işine. Gerçeği bilin. Siyaset, cambazların söyledikleriyle aynı değil. Mevcut sistemde, cumhurbaşkanlığı, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'na 4 üye atıyor, değişen sistemde de yine 4 üye atayacak. Bu mu tek adamlık? Hiçbir şey değişmiyor. Mevcut sistemde cumhurbaşkanı yargılanamıyor, çok yetkisi var ama sorumluluğu yok, sadece vatana ihanetten yargılanabilir. Ama yargılanması için Mecliste yüzde 75 milletvekilinin kabul oyuna ihtiyaç var. Yeni sistemde cumhurbaşkanının hem yetkileri var hem de sorumluluğu artırılıyor. Cumhurbaşkanı her suçtan dolayı yargılanabilecek, bakanları yargılanabilecek, yardımcıları yargılanabilecek. Millete hesap verecek, mahkemeye de hesap verecek. Bu mu tek adam, bu mu padişahlık, bu mu diktatörlük? Bu kadar yalan olur mu? Olmaz tabii."

        Yeni sistemde sadece milletvekillerinin Meclis'e kanun teklifi vereceğini, kanunları çıkaracaklarına işaret eden Yıldırım, "Bu mu tek adamlık? Yeni sistemde Meclis de güçleniyor, aynı zamanda iktidar da güçleniyor. Bunların tek adamlık masalı tek yalanlık masal oldu ve millet buna inanmadı." ifadesini kullandı.

        - "Türkiye, elbette 'evet' diyecek"

        Başbakan Yıldırım, "Sadece Kılıçdaroğlu 'hayır' demiyor. Eli kanlı terör örgütleri, PKK 'hayır' diyor. 248 vatandaşımızı şehit eden FETÖ örgütü bütün gücüyle 'hayır' için çalışıyor. Yıllardır Türkiye'nin bütünlüğünü, birliğini, beraberliğini hedef alan ve bölmeye çalışan terör örgütleri 'hayır' diyor. Türkiye'nin sınır hattında gecekondu devleti hayali gören küresel terör örgütü DEAŞ da 'hayır' diyor. Bunların 'hayır' dediği yerde, Türkiye, benim milletim elbette 'evet' diyecek." açıklamasında bulundu.

        "Biz bir seçim yapmıyoruz, bu bir seçim değil anayasa değişikliği oylaması" diyen Yıldırım, partilerin seçime girmediğini vurguladı.

        Halk oylamasında "evet" ve "hayır" olduğunu anımsatan Yıldırım, "Evet'te bereket var, 'hayır'dan hayır gelmez." dedi.

        CHP, MHP, Saadet Partisi, BBP, HDP ve AK Parti'ye oy veren vatandaşların gönlünde bir parti olabileceğini dile getiren Yıldırım, "Bu memleket meselesi, burada parti yok, burada Türkiye'nin geleceği var. Dolayısıyla bütün vatandaşlarımızdan 16 Nisan'da, hangi görüşten olursanız olun, hangi partiye gönül vermiş olursanız olun, Türkiye'nin geleceği, istikrarı, istikbali için 'evet' oyu bekliyorum." diye konuştu.

        "Hayır" cephesine bugünlerde Avrupa'nın da katıldığını vurgulayan Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

        "Onlar da 'hayır' diyor yatıyor, 'hayır' diyor kalkıyor. Sanki onlar da oy kullanacak, onların amacı Türkiye'deki bu halk oylamasını etkilemek. Benim milletim, benim gençlerim onların dediğine kulak asar mı? Millet onlara inat 16 Nisan'da Türkiye'nin geleceği 16 Nisan'da gurbetçilerimizle 70-80 milyon vatandaşımızla 59 milyon seçmenimizle Allah'ın izniyle sandığa gidecek ve Türkiye'nin geleceği için 'evet' diyecek."

        - Burdur'a yapılan yatırımlar

        Burdur'a 14 yılda 3 milyar liralık yatırım gerçekleştirdiklerini aktaran Yıldırım, 788 yeni derslik yaptıklarını, 268 yeni dersliğin ise yapımının devam ettiğini söyledi.

        Yıldırım, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesini kurduklarını hatırlatarak, eğitim için 135 milyon liralık yatırım yaptıklarını ifade etti.

        Başbakan Yıldırım, 80 yılda sadece 47 kilometre yol yapıldığını, son 14 senede ise Burdur için 230 kilometre bölünmüş yol yaptıklarının altını çizdi.

        Sağlık alanında kentte 101 milyon liralık harcama yaptıklarını, Burdur'a 300 yataklı hastane yapacaklarını bildiren Yıldırım, Burdur'a sosyal hizmet alanında 80 milyon lira destek verdiklerini, 11 baraj ve gölet kazandırdıklarını, Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın kentte 970 milyon liralık yatırım yaptığını aktardı.

        Binali Yıldırım, "Ayinesi iştir kişinin, lafa bakılmaz, leyleğin ömrü laklakla geçer. Bunlar da böyle. Bizde laf yok Burdur, Türkiye için icraat var." dedi.

        (Bitti)

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Ankara İlçeleri
        Tüm Ankara Haberleri
         Ankara

        Ankara

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa