Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BURDUR (AA) - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, "Orada (CHP) zaten kimin genel başkan olduğu da belli değil. Her biri bir boy. Baykal ayrı bir propaganda yapıyor, Muharrem İnce ayrı propaganda yapıyor, Gürsel Tekin ayrı bir havadan çalıyor. Hepsi, 16 Nisan'dan sonra genel başkanlığa hazırlanıyor. Referandum umurunda değil bunların. Bunların işi gücü kendi hesaplarını görmek." dedi.

        Başbakan Yıldırım, anayasa değişikliğine ilişkin halk oylaması sürecinde partisince Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, anayasa değişikliğinde yer alan "18 yaş" düzenlemesiyle ilgili, 'Ömür boyu askerlikten kurtulacaklar.' iddialarını yalanlayarak, "Peki, 18'inde milletvekili oldu. 4 sene sonra bitti. Askerliği 30 yaşına kadar yapabilir. Üniversitede okuyanlar askerliği ertelemiyor mu? Kendi oğlu 33 yaşında askere gitmiş mi? O halde ne konuşuyorsun, sen önce işine bak." ifadesini kullandı.

        Yıldırım, "Öyle yalanlar var ki adeta freni boşalmış araba gibi ha babam gidiyor. Nerede toslayacak belli değil, ama o, 16 Nisan'da toslayacak. Millete toslayacak. Cevabını alacak." şeklinde konuştu.

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan SSK'yı nasıl batırdığının izahını isteyen Yıldırım, Kılıçdaroğlu'nun eski günlerdeki gibi ilaç, doktor kuyrukları olmasını istediğini söyledi.

        Bu değişikliğin neden istenmediğini soran Yıldırım, şöyle devam etti:

        "Sen bunların hepsine karşı çıkacağına biraz çalış. Bu yeni sistemde sana da şans var. Herkese şans var, ama ne yazık ki CHP hayatı boyunca çalışarak, didinerek, millete hizmet ederek bir yere gelemediği için bu sistem değişince artık umudu kalmıyor. Onun için de yalanla, dolanla, iftirayla, yapılan bu kadar güzelliği milletin gözünde adeta kötülemeye çalışıyor, ama millet bunu görüyor, ölçüyor. Bir daha cumhurbaşkanı, başbakan kavgaları olmayacak. Hakkını yemeyelim, hakkını verelim, iki şeyi doğru söyledi. Geçen gün, 'Bu sistem değişirse eğer cumhurbaşkanı ile başbakan aynı partiden olmazsa, kavga ederlerse ne olacak?' dedi. Bu değişen sistemde böyle birşey yok ama okumamış. Onun da farkında değil. Böyle diyene, 'Hadi uyan da balığa gidelim.' diyorlar bizim memlekette. Kılıçdaroğlu, kendine gel kardeşim. Bu değişiklik tam bunun için yapılıyor; başbakan cumhurbaşkanı anlaşmazlığından, kavgasından geçmiş dönemde bu millet çok çekti, çok bedel ödedi. O tutmayınca bu sefer, 'Ya ben Başbakan'ı düşünüyorum, onun için 'Hayır' diyorum, Başbakan gitmesin...' Ağzından bal akıyor adeta. Birdenbire kuzu taktikleri yapıyor. Eski CHP'yi sanki millet unuttu. Böyle kuzu, süklüm püklüm, hiç sesini yükseltmiyor, hakaret etmiyor, aklı sıra millete böyle mazlum, masum görünerek kandıracağını zannediyor. Hadi oradan, bu millet yemez."

        - "Tek adam arıyorsan aynaya bak"

        Yıldırım, "tek adam" eleştirilerine yönelik, "Kardeşim 7 seçime girdin, yedisini de kaybettin. Hala tek adamsın. Tek adam arıyorsan aynaya bak." dedi.

        Demokrasinin, çok partinin olduğu yerde diktatörlüğün olamayacağına işaret eden Yıldırım, "Kılıçdaroğlu'nun hatırı için iki tane mi cumhurbaşkanı, muhtar, belediye başkanı seçeceğiz? Adam kafayı bozmuş. Niye? Bugünlerde HDP'lilerle çok kol kolalar, içli dışlılar. Onlardan eş başkanlık hastalığı geçmiş. Tek adam diye tutturdu. O zaman siz iki tane genel başkan seçin kardeşim. Bir tane Kılıçdaroğlu yetmiyor." şeklinde konuştu.

        CHP'de kimin genel başkan olduğunun belli olmadığını söyleyen Yıldırım, şunları kaydetti:

        "Her biri bir boy. Baykal ayrı bir propaganda yapıyor. Muharrem İnce ayrı propaganda yapıyor. Gürsel Tekin ayrı bir havadan çalıyor. Hepsi, 16 Nisan'dan sonra genel başkanlığa hazırlanıyor. Referandum umurunda değil bunların. Bunların işi gücü kendi hesaplarını görmek. Bırakın, milletin işiyle uğraşın kardeşim, hesabınızı kendi aranızda görün. Milletin meselelerini kendi işlerinizde kullanmayın. Ahmet Necdet Sezer, Ecevit kriz yaşadı. Ne oldu, anayasa kitapçığı fırlatıldı, hakaretler havada uçuştu. Ne oldu, borsa çöktü, faiz fırladı gitti. Türkiye'nin bir gecede 23 bankası battı. Merkez Bankası 7 milyar kaybetti, buhar oldu. Faizler aldı başını gitti. Millet bunları unuttu zannediyor. Siz unutmadınız. Gençler bilmeyebilir ama onların abileri, ablaları, anneleri, babaları bilir. 15 yıldır hala bunların borcunu ödüyoruz. Tam 192 milyar ödedik. Neden, 2001 krizinden kalan bu yüklerden kurtulmak için. Bu paraları, o borçları ödemeseydik ne kadar çok iş yapardık. En az Yavuz Sultan Selim Köprüsü gibi 350 tane daha yapardık. Bu paralar uçtu gitti. Bütün bunlar mevcut anayasanın çıkmazı ve Türkiye Cumhuriyeti devletinin ihtiyaçları karşılanamadığı için oldu."

        - "Türkiye artık siyasi, ekonomik krizlerle vakit kaybetmemeli"

        9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in, cumhurbaşkanlığı döneminde 'kızım' diye hitap ettiği Tansu Çiller'e hükümet kurma görevini vermediğini hatırlatan Yıldırım, bu anayasanın babayla evladı birbirine düşüreceğini ifade etti.

        Engellere rağmen 15 yıldır hizmet ettiklerini dile getiren Yıldırım, Türkiye'nin artık siyasi, ekonomik krizlerle vakit kaybetmesini istemediklerini kaydetti.

        Dünyanın en büyük havalimanını İstanbul'da yaptıklarını belirten Yıldırım, dünyanın gözünün kulağının Türkiye'de olduğuna dikkat çekti. Çanakkale'de dünyanın en büyük asma köprüsünün temelini attıklarını anımsatan Yıldırım, yapılacak havalimanının da Cumhuriyet'in yüzüncü yılında millete armağan edileceğini bildirdi.

        AK Parti'den önce "tabela projeleri" olduğunu anlatan Yıldırım, "İhaleye çıkıyorlar, temel atma törenleri yapılıyor. Sonra işin yapılacağı araziye işi anlatan iki sayfa yazı yazılıyor. Yıllar sonra tabela paslanıyor, etrafında otlar bitiyor. Ne gelen var ne giden. İş desen yok, icraat desen yok. Biz bu eski alışkanlıkları değiştirdik. AK Parti ile birlikte güvenle, istikrarla yarınlarımızı inşa ettik. Kurucu Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız öncülüğünde Türkiye yeniden inşa oldu, imar oldu. 6 bin kilometre yolu, 25 bin 500 kilometreye ulaştırdık. 14 yılda yaptık. Tam üç katı. Helal olsun milletimize." dedi.

        (Sürecek)

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Ankara İlçeleri
        Tüm Ankara Haberleri
         Ankara

        Ankara

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa