Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BURSA (AA) - Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik, "Özel sektör ve kamu da dahil olmak üzere, Sanayi 4.0 veya dijital dönüşümü yeterince hakkını vererek kullananların verimlilik oranlarında yüzde 5 ile 15 arasında çok hızlı bir yükseliş olduğunu dünya zaten tüm gerçekleriyle görüyor." dedi.

        Bilecik, Capital ve Ekonomist dergileri tarafından düzenlenen Uludağ Ekonomi Zirvesi'nin "Yeni Dijital Dalga: Yükselen Teknolojiler" konulu oturumunda yaptığı konuşmada, teknolojinin TÜSİAD'ın en önemli konusu olduğunu, özellikle 2015-2016 dönemi itibarıyla ivme kazandığını söyledi.

        - "Sanayi 4.0 Türkiye'nin çok önemli bir projesi"

        Geçen yıl Sanayi 4.0 konusunda hazırladıkları raporu kamuoyuyla paylaştıklarını aktaran Bilecik, şöyle devam etti:

        "Bu çok geniş yankı bulan bir rapor oldu. Sanayi 4.0, iş alemi kadar bütün Türkiye'nin çok önemli bir projesi. Önümüzdeki yılların kendi içinde en fazla ele alınması gereken konularının başında olduğunu bildiğimiz ve buna fevkalade inandığımız için Sanayi Bakanlığı ile içinde bütün sivil toplum örgütlerinin olduğu bir platform haline gelmesini sağlamış olduk. Sayın Sanayi Bakanı bu platformun başkanı. Bu, sadece TÜSİAD değil, 6 sivil toplum örgütünün de olduğu danışma kurulunu içinde barındıran ve 6 farklı teknoloji eğilimi bulunan çalışma grubunun olduğu bir platform haline geldi. Bu, tahmin ediyorum Sanayi 4.0'da devlet-özel sektör ve bu anlamda bütün birimlerin olabileceği bir yapı halinde devam edecek."

        - "Önemli faaliyetlere devam edeceğiz"

        Bilecik, Türkiye'de dijital dönüşüme yönelik yüksek bir farkındalık bulunduğunu, ama alınması gereken yolun uzun olduğunu belirtti.

        TÜSİAD'ın, Sanayi 4.0 ile beraber dijital dünyada temel gereksinim olan iş ortaklıklarının kurulması ve teknoloji kullanımında bir standardın oluşmasını çok önemsediğini dile getiren Bilecik, şunları kaydetti:

        "Aynı zamanda yeni iş yaklaşımlarının önünün açılması noktasında önemli faaliyetler yapmaya devam edeceğiz. Özellikle özel sektör ve kamu da dahil olmak üzere Sanayi 4.0 veya dijital dönüşümü yeterince hakkını vererek kullananların verimlilik oranlarında yüzde 5 ile 15 arasında çok hızlı bir yükseliş olduğunu dünya zaten tüm gerçekleriyle görüyor. Dünyada olduğu gibi Türkiye'de de iş dünyası şunu artık net olarak kabul etmiş vaziyette; özellikle 2017'yi konuşurken 'dijitalleşenler ve dijitalleşmeyenler' diye sanki iki yol ayrımı artık çok yakın önümüzde gözüküyor. Bu dijital değişimi yönetenler ve yönetemeyenler arasında da önemli ayrım başlamış sanki ve çok hızlanıyor gibi gözüküyor. Yani sürdürülebilirlik açısından, hız açısından ve sonuç olarak da verimlilik açısından teknolojik ve dijital verilerin kullanılması fevkalade önemli."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bursa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bursa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Bursa İlçeleri
        Tüm Bursa Haberleri
         Bursa

        Bursa

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa