Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MALATYA (AA) - Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini Türkiye'yi büyütme adına getiriyoruz. Türkiye'nin daha da hızlanması, daha da gelişmesi, daha da refahını arttırması için cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçiyoruz." dedi.

        Malatya'nın merkez Battalgazi İlçesi Kapı Kaya Mahallesi'nde muhtarlar ve köy temsilcileriyle bir araya gelen Tüfenkci, burada yaptığı konuşmada, AK Parti hükümetlerinin Türkiye'nin kalkınması, gelişmesi için gece gündüz demeden gayret gösterdiğini belirtti.

        İktidara geldikleri zaman Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) baskısı altında bunalan, enflasyonları, devalüasyonların, faiz arttırımlarının devamlı gündemde olduğu bir Türkiye'den, istikrarı, güveni yakalamış bir ülke haline geldiklerini vurgulayan Tüfenkci, ihracatı arttırdıklarını, yollar, barajlar, hastaneler yaparak millete hizmet etmeye çalıştıklarını dile getirdi.

        Bu çalışmaları yeterli görmediklerini anlatan Bakan Tüfenkci, şöyle devam etti:

        "Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini Türkiye'yi büyütme adına getiriyoruz. Türkiye'nin daha da hızlanması, daha da gelişmesi, daha da refahını arttırması için cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçiyoruz. Birileri bu sistemden razı olabilir, birileri geçmişte bu sistemin açıklarından faydalanarak zenginleşmiş, bu sistemin kaymağını yemiş olabilir. Biz istiyoruz ki; ekonomiler çökmesin, ekonomiler büyüsün. Bunun için de hızlı ve etkin karar almamız gerekiyor. Hızlı ve etkin karar almamız için de cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçmemiz gerekiyor."

        Bazılarının savunduğu gibi parlamenter sistem iyi olsaydı Türkiye'nin her 10 yılda bir darbelere muhatap olmayacağına işaret eden Tüfenkci, mevcut sistemin ekonomik krizleri de getirdiğini söyledi.

        Geçmişte gazete manşetleriyle, sendikalarla milletin iradesine ipotek koyulduğuna dikkati çeken Tüfenkci, "Biz istiyoruz ki bir daha Türkiye bu tip sorunlar yaşamasın. Enerjisini, sermayesini, insan kaynağını bununla heba etsin istemiyoruz. Dolayısıyla etkin bir yönetim istiyoruz." ifadesini kullandı.

        - "Türkiye'yi bölgesinde güçlü görmek istemiyorlar"

        Bülent Tüfenkci, batının son dönemde Türkiye'ye yönelik tavrına ilişkin şu değerlendirmede bulundu:

        "Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi milletin hayrına olmasaydı batı bu kadar ayağa kalkmazdı. Terör örgütleri bu kadar pervasızca saldırmazdı. Hepiniz ibretle izliyorsunuz. Niye oluyor bunlar? Türkiye'yi bölgesinde güçlü görmek istemiyorlar. Onun için bu tip saldırılarını başlattılar, hızlı bir şekilde yürütüyorlar. Ama onlar ne yaparlarsa yapsınlar, terör örgütleri de arkasındaki ağa babaları da ne yaparlarsa yapsınlar milletimiz inşallah 16 Nisan'da evet verecek."

        Meclisin de cumhurbaşkanlı hükümet sistemiyle daha güçlü hale geleceğini aktaran Tüfenkci, milletvekilli sayısının artacağını ve seçmeniyle daha fazla ilgilenebileceğini vurguladı.

        Yargının bağımsızlığın yanına yeni anayasayla tarafsızlığı da ekleyeceklerini ve tek söz hakkının vatandaşlarda olacağının altını çizen Bakan Tüfenkci, "Diyorlar ki Cumhurbaşkanı partili olacak. Yahu zaten partiler aday göstermiyor mu Cumhurbaşkanını? Her partinin gösterdiği aday da kendine yakın aday. Bırakın artık o işleri. Cumhurbaşkanımızı, kurucu genel başkanımızı kim gösterdi aday? AK Parti gösterdi. CHP-MHP kimi göstermişti? Dolayısıyla oradan da seçilen, buradan da seçilen netice itibarıyla bir partinin adayı olarak seçilmiş oluyor." diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Malatya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Malatya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Malatya İlçeleri
        Tüm Malatya Haberleri
         Malatya

        Malatya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa