Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BOLU (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli, halk oylamasına ilişkin, "Yeni sistemle birlikte hem cumhurbaşkanı hem de milletvekilleri birbirleriyle uyum içinde çalışacak. Mevcut sistemin kriz yaratma potansiyeli ortadan kalkmış olacak." dedi.

        Mudurnu'nun Taşkesti beldesindeki bir otelde, Mudurnu Muhtarlar Derneğince düzenlenen toplantıda konuşan Dişli, referandum sürecini Türkiye'nin hızlı ve başarılı bir şekilde atlatması gerektiğini belirtti.

        Dişli, halk oylamasında güçlü bir şekilde 'evet' çıkmasının ardından, ülkenin yeniden ekonomiye konsantre olacağını ve bu sayede çift başlılıktan kurtularak, önüne konulan ortak hedefler doğrultusunda Türkiye’nin güçlü bir ülke olması için daha çok çalışmaya başlayacağını ifade etti.

        Türkiye'nin, referandum sürecini başarılı bir şekilde tamamlandıktan sonra en büyük sorununun güvenlik olduğunu ifade eden Dişli, sözlerini şöyle sürdürdü:

        "Suriye ve Irak’taki savaş başta olmak üzere tüm terör örgütleri, özellikle de 15 Temmuz sürecinden sonra birleşip, Türkiye üzerine oyunlar oynuyor. Bu terör örgütleri, üst aklın önderliğinde oyunlar oynuyor. Terörle mücadelede çok önemli adımlar attık. Her ne kadar terör örgütleri birlikte hareket etse de DHKP-C’sinden PKK’sına kadar, dışarıdaki uzantılarından içerideki uzantılarına kadar birlikte hareket etseler de güvenlik güçlerimize hükümetimizin, meclisimizin, vatandaşlarımızın desteği ile bu terör belasından kurtulacak Türkiye. Ondan sonra bu özgürlük-güvenlik dengesini biz yeniden sağlayacağız."

        Dişli, yeni sistemle birlikte hem cumhurbaşkanı hem de milletvekillerinin birbirleriyle uyum içinde çalışacağını vurgulayarak, "Mevcut sistemin kriz yaratma potansiyeli ortadan kalkmış olacak bu sistemle. Biz bunun peşindeyiz. Diğerleri inanın teferruat. 18 yaşa seçme hakkı veriyorsunuz. Bırakın seçilme hakkı da olsun. Meclisi 18 yaşla dolduracak değilsiniz ki. Şu anda mecliste 25 yaş üzeri hemen hemen her yaş grubundan eşit sayıda milletvekili var. Şimdi 18-25 yaş grubu içerisinden bazı arkadaşlarımızın bayan ya da bay arkadaşlarımıza meclise seçilebilme imkanı tanıyoruz. Meclisi bu 18-25 yaş arası gençlerle dolduracak değiliz." dedi.

        "2013’den bu yana başımıza gelmedik iş kalmadı. 62 yaşındayım, bu kadar çok yönlü, bu kadar çok merkezden Türkiye’de saldırı görmedim." diyen Dişli, sözlerini şöyle tamamladı:

        "Bir taraftan terör örgütleri, hatırlayın her hafta Taksim’de bir canlı bomba, Sultanahmet’te bir canlı bomba, Atatürk Havaalanında eylem, Ankara’da eylem, Diyarbakır’da canlı bombalar, düğünlerde orada burada. Vakit ayıramadık. Şimdi bu söylediğim gelişmeler inşallah gerçekleşir, 16 Nisan'da güçlü bir 'evet'le bu işin içinden çıkarsak -ki çıkacağımıza inanıyorum- o zaman biz yeniden kaldığımız yerden, kalkınma ve büyüme hikayemizi yenileyeceğiz."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bolu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bolu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Bolu İlçeleri
        Tüm Bolu Haberleri
         Bolu

        Bolu

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa