Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SAMSUN (AA) - Samsun'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan 19 Mayıs ilçesindeki esnaf ve eski kamu kurumu çalışanlardan oluşan 4'ü tutuklu 27 sanığın yargılanmasına başlandı.

        Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya "silahlı terör örgütüne üye olmak" ve "terörizmin finansmanının önlenmesi hakkındaki kanuna muhalefet" suçlamalarıyla yargılanan 4'ü tutuklu 27 sanık ile avukatları katıldı.

        Tutuklu sanıklardan T.Ç, savunmasında, kapatılan Ballıca Eğitim Gönülleri Kültür ve Yardımlaşma Derneğinin kurucularından olduğunu söyledi.

        Dernekte FETÖ propagandası yapmadıklarını öne süren T.Ç, "Dernekte kaymakamlıktan izin alarak kermesler düzenledik. Derneğe üyeleri ben yaptım. Oraya gelenlerin cemaatle ilgisi yoktur." dedi.

        İlçeye yapılması planlanan üniversiteden dolayı ticari amaçlı pansiyon inşa ettiklerini anlatan T.Ç, pansiyonun zemin katındaki bir odada sohbet ettiklerini söyledi.

        Toplantılarda televizyondan Fetullah Gülen'i izledikleri zamanlar da olduğunu dile getiren T.Ç, "Bu toplantılara herkes geliyordu. O dönemlerde sempati duyduğum olmuştu. 17/25 Aralık'tan sonra sohbetler azalmıştı. Sosyal medyadan 2015 yılında Gülen'in videosunu paylaşıp paylaşmadığımı hatırlamıyorum ama paylaşmış olabilirim." ifadesini kullandı.

        Diğer sanıklar ise haklarındaki suçlamalarını kabul etmedi.

        Mahkeme heyeti, M.A. ve T.Ç'nin 20 bin lira kefaletle olmak üzere, tutuklu sanıkların tahliyesine karar vererek duruşmayı erteledi.

        Tüm Yerel Haberler
        Samsun İlçeleri
        Tüm Samsun Haberleri
         Samsun

        Samsun

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa