Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KAYSERİ (AA) - Kayseri'de 2 yıl önce kaybolan Suriyeli kadını öldürdükleri iddiasıyla gözaltına alınan 5 kişiden Suriye uyruklu 2'si tutuklandı.

        Ülkesindeki iç savaştan kaçarak ailesi ve yakınlarıyla Kayseri'ye gelen Suriyeli Alaaddin Zahir, Selçuklu Mahallesi'nde bir kurs merkezinde Kur'an-ı Kerim eğitimi veren 64 yaşındaki annesi Hamide Cüneyd'in eve dönmediğini belirterek, 7 Temmuz 2015'te polise kayıp ihbarında bulundu.

        Kayseri Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Cinayet Büro Amirliği ekipleri, Kayıp Şahıslar Bürosundan 2 ay önce aldıkları Hamide Cüneyd dosyasıyla ilgili çalışma başlattı.

        Kadının kaybolduğu gün yardım malzemesi almak için Suriyeli A.E'nin evine gideceğini söylediği bilgisine ulaşan ekipler, zanlıların cep telefonunu takibe aldı.

        Cüneyd'in kaybolduğunda üzerinde taşıdığı cep telefonunun Gaziantep'den sinyal verdiğini de belirleyen ekipler, teknik ve fiziki takip sonucu Kayseri, Gaziantep ve İstanbul'da düzenlenen operasyonlarda Suriyeli A.E. (40), Y.K. (42) ve M.Ö. (18) ile H.İ. (35) ve H.Ö'yü (31) gözaltına aldı.

        Zanlılardan A.E'nin ifadesinde, yardım etme bahanesiyle evine çağırdığı kadını Y.K. ile bez kullanarak boğduklarını, üzerindeki bilezik, kolye ve küpelerini, çantasında bulunan diğer altınları, bin avro, 200 dolar, 750 lira ve 10 bin Suriye lirası ile cep telefonunu aldıklarını, çuvala koydukları cesedi ise Selçuklu Mahallesi'nde moloz dökülen araziye bırakarak üzerini kapattıklarını itiraf ettiği öğrenildi.

        Zanlıların ziynetleri Gaziantep'te 32 bin liraya bozdurdukları, cep telefonunu bir bayiye 100 liraya sattıkları da ortaya çıktı.

        Emniyetteki işlemlerin ardından Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen 5 zanlı adliyeye sevk edildi.

        Zanlılardan, Suriye uyruklu A.E. ve Y.K. çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Biri Suriye uyruklu 3 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

        Bu arada, cesedin bırakıldığı belirtilen alanda iş makineleri ile arama çalışması sürüyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kayseri haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kayseri Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kayseri İlçeleri
        Tüm Kayseri Haberleri
         Kayseri

        Kayseri

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa