Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        GİRESUN (AA) - Memur Sen Genel Başkanı Metin Memiş, "Bu ülkede dedelerimiz, babalarımız, bizler çok acı günler yaşadık ama çocuklarımız sıkıntı yaşamasın diye üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmek için elimizi değil gövdemizi koymak zorundayız." dedi.

        Memiş, Sağlık Sen Giresun Şubesinin bir otelde düzenlenen il divan toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye'yi bölmek isteyenlere inat, kardeş kavgası başlatmak isteyenlere inat, Memur Sen teşkilatı olarak ülkenin dirlik mayası ve çimentosu olmaya devam edeceklerini belirtti.

        Türkiye'nin geleceği için mücadele ettiklerini, gece gündüz daha çok çalışacaklarını ifade eden Memiş, "Bu ülke öyle bir ülke ki; 102 yıl önce Çanakkale'den girememenin intikam sevdasıyla mücadele ediyoruz 7 düvelle. Onun için 15 Temmuz'u atlattık ama üzerimizde daha çok oyun oynayacaklar. Onun için bundan sonra her günümüz, her gecemiz nöbet olacak. Olmak da zorunda. Artık nöbetimiz yeni başlıyor. Gece gündüz demeden daha çok çalışacak, daha çok mücadele edeceğiz. Bu milletin geleceği için en çok çalışmayı bizler yapacağız. Bu ülkeyi bölmek isteyenlere inat, kardeş kavgası başlatmak isteyenlere inat, Memur Sen teşkilatı olarak bizler bu ülkenin dirlik mayası olmaya, bu ülkenin çimentosu olmaya inşallah hep berabere devam edeceğiz" diye konuştu.

        Türk milleti adına sendikacılık yaptıklarını, 15 Temmuz darbe girişimi gecesi Memur Sen'in ortaya koyduğu sendikacılığın önemi ve anlamının bir kez daha ortaya çıktığını ifade eden Memiş, şöyle devam etti:

        "Biz millet adına sendikacılık yapıyoruz. Biz bu vatan için, önceliğimiz vatanımız, bayrağımız, İstiklal Marşımız ve bağımsızlığımız. Böyle bir sendikacılık yapıyoruz. Sendikacılık millete hizmet etme noktasında verilen bir mücadeledir. İşte bizler bu şuurla hareket ediyoruz. Önceliğimiz, vatanımıza, milletimize ve geleceğimize adayarak bu ülke için, millet için, milletin sesi olma noktasında bu mücadelede en büyük katkıyı bizler sunuyoruz. Ülkemizin geleceğe taşınması mücadelesinde millet olarak duruşumuzu hiçbir zaman bozmadığımız gibi, Memur Sen teşkilatı olarak da bozmayacağız."

        16 Nisan günü yapılacak olan halk oylamasını da değerlendiren Memiş, Memur Sen teşkilatları olarak üzerilerine düşen görevi yapacaklarını söyledi.

        Memiş, "Önümüzde önemli bir süreç var. Türkiye'nin gelecek meselesi var. Türkiye'min geleceğe taşınması noktasında önemli bir süreci hep birlikte idrak ediyoruz." diyerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

        "Bu referandum sürecinde Memur Sen ailesi olarak bizler üzerimize düşen sorumluluğu dün olduğu gibi, bugün de yerine getirmekle mükellefiz. Çünkü bu ülke bizim ülkemiz. Bu ülkede dedelerimiz, babalarımız, bizler çok acı günler yaşadık. Çok sıkıntılar yaşadık ama çocuklarımız sıkıntı yaşamasın diye üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmek için elimizi değil gövdemizi koymak zorundayız."

        Sağlık Sen Giresun Şube Başkanı Kerim Süral ise 16 Nisan'daki halk oylamasında "Evet" diyeceklerini belirterek, bunu ev ev anlatacaklarını ifade etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Giresun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Giresun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Giresun İlçeleri
        Tüm Giresun Haberleri
         Giresun

        Giresun

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa