Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ISPARTA (AA) - Türkiye Diyanet Vakfının (TDV) başlattığı "Halep'te İnsanlık Ölmesin" yardım kampanyası kapsamında, 50 tır gıda, giyecek, çocuk bezi ve battaniye, Suriye'ye gönderildi.

        Vakfın Isparta'nın Uluborlu ilçesindeki tesislerinde düzenlenen törende konuşan Isparta Müftüsü ve TDV Isparta Şube Başkanı Galip Akın, Diyanet İşleri Başkanlığı ve TDV öncülüğünde, Türkiye genelindeki sivil toplum kuruluşlarının da desteğiyle "Halep'te İnsanlık Ölmesin" kampanyası kapsamında yardımların toplandığını söyledi.

        50 tırlık yardımı AFAD ile koordineli olarak, Suriye'nin Azez, Bab, Çobanbey ve Cerablus'taki evlerine dönen 50 bin aileye ulaştıracaklarını ifade eden Akın, kampanyaya Türk milletinin büyük ilgi gösterdiğini, vatandaşların ortaya koyduğu dayanışma ruhuyla adeta tek yürek olduğunu vurguladı.

        Akın, şunları kaydetti:

        "Halep'te İnsanlık Ölmesin kampanyası kapsamında şu ana kadar Türkiye genelinde il ve ilçe müftülükleri, TDV Genel Merkez ve şubeleri tarafından içerisinde gıda, giyecek, çocuk bezi ve battaniyenin olduğu, toplamda 83 milyon 320 bin lira değerinde yardım malzemeleri bölgeye gönderildi. Türkiye Diyanet Vakfı tarafından bölgeye şimdiye kadar 832 tır yardım ulaştırıldı. "

        Konuşmanın ardından tırlar, Suriye'ye uğurlandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Isparta haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Isparta Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Isparta İlçeleri
        Tüm Isparta Haberleri
         Isparta

        Isparta

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa