Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AFYONKARAHİSAR (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Almanya'da terör örgütü PKK'nın eylemine izin verilmesine ilişkin, "Almanya aslında bizim müttefikimiz. NATO'da birlikteyiz. 1. Dünya Harbi'nde birlikte harp ettik ama buna rağmen Almanya ve Avrupa, PKK'yı terör örgütü olarak tanımasına rağmen maalesef onlara her türlü desteği veriyor fakat bizim milletvekillerimiz, hatta bakanlarımız gidince onlara gerekli izni vermiyor. Bu da kabul edilemeyecek bir tutum." dedi.

        Eroğlu, Başmakçı ilçesinde düzenlenen toplu temel atma ve açılış töreninde, 15 Temmuz'daki darbe girişimine karşı bütün milletin dimdik ayakta durduğunu belirtti.

        Milletin kahramanlığı sayesinde darbe girişiminin püskürtüldüğünü ifade eden Eroğlu, "Allah sizlerden razı olsun. Siz oldukça bu şanlı bayrak ilelebet bu topraklarda dalgalanacaktır." diye konuştu.

        Eroğlu, Türkiye'de bugüne kadar istikrarın hakim olmadığını, 10-15 aylık hükümetlerle ülkenin yönetildiğini vurgulayarak şöyle devam etti:

        "Amerika büyüdü, niye büyüdü? Amerika, Osmanlı İmparatorluğu zamanında küçük bir devletti. Hatta Teksas'ı alamadılar. Osmanlı Devleti'nden yardım istediler. Peki şimdi dünyanın süper gücü Amerika. Niye? Sebebi şu: 227 yılda 45 başkan geldi. Ortalama süresi 5 yıl. Bizde 93 yılda 65 hükümet kuruldu. Ortalama bir hükümetin ömrü 1,5 yıl bile değil. 16 ayda bir şey yapılabilir mi? Hükümet kurulacak, seçimden sonra 1-2 ay öyle geçecek. Hadi kuruldu diyelim. Koalisyon yoksa 2 ayda kurulur. Koalisyon varsa belki 5 ayda kurulmaz. Bir de memleketten gelen giden 2-3 ay da o geçecek. Bakan tam koltuğuna oturduğu zaman bir bakacak hükümetten düşmüş, koltuğu altından alınıvermiş. Böyle bir hükümette, böyle bir sürede istikrar olur mu, büyük yatırımlar yapılabilir mi? Yapılamaz."

        İstikrarsız bir yönetimin sistem hatası olduğunu anlatan Eroğlu, sistem hatasını değiştirmek için Adnan Menderes'in çalıştığını ancak sonunda idam edildiğini söyledi.

        - "Özal, 'Cumhurbaşkanlığı sistemi şart' dedi. Onu da zehirlediler"

        Eroğlu, Menderes'in amacının başkanlık sistemi getirmek olduğunu dile getirerek şunları aktardı:

        "Arkasından Demirel gayret etti fakat o da muvaffak olamadı. Rahmetli Özal, 'Cumhurbaşkanlığı sistemi şart' dedi. Onu da zehirlediler. Artık bedel ödemeyeceğiz. Yeni sistemde artık istikrar var. Hızlı karar var. Kalkınma var, büyük yatırımlar var. Güçlü Türkiye var. Büyük Türkiye için, küresel güç Türkiye için kararımız 'evet' olacak." dedi.

        Eroğlu, açılışın ardından "Okullar Hayat Olsun" projesi kapsamında Öğretmen Habibe Eren Anaokulu bahçesine fidan dikti. Ardından Dinar ilçesine geçen Bakan Eroğlu, burada da "Okullar Hayat Olsun" projesi kapsamında Şakir Ünver İlkokulu bahçesine de fidan dikti.

        - "Avrupa anladı"

        Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Eroğlu, Almanya'da terör örgütü PKK'nın eylemine izin verilmesine ilişkin bir soru üzerine şunları kaydetti:

        "Almanya aslında bizim müttefikimiz. NATO'da birlikteyiz. 1. Dünya Harbi'nde birlikte harp ettik ama buna rağmen Almanya ve Avrupa, PKK'yı terör örgütü olarak tanımasına rağmen maalesef onlara her türlü desteği veriyor fakat bizim milletvekillerimiz, hatta bakanlarımız gidince onlara gerekli izni vermiyor. Bu da kabul edilemeyecek bir tutum. Bunu söyledik. Almanya 'hayır' diyor, Hollanda 'hayır' diyor. Tamam da kardeşim size ne? Bizim burada vatandaş ister 'evet' der, ister 'hayır' der. Size ne oluyor? Demek istediğimiz bu. Hatta daha da azıttılar. Artık bazı gazeteler Almanya'da Türkçe yayınlanıyor, manşetler Türkçe atılıyor, işte 'hayır veriniz' diye. Başmakçı'da vatandaşın birisi 'Avrupa bu işi anladı. Bizim içimizde anlamayanlar var' dedi. Ben de diyorum ki Avrupa 'evet' demenin Türkiye'yi ne kadar büyüteceğini, geliştireceğini, kalkındıracağını anladı. Lütfen bizdeki özellikle CHP'liler de birazcık anlasınlar."

        Tüm Yerel Haberler
        Afyonkarahisar İlçeleri
        Tüm Afyonkarahisar Haberleri
         Afyonkarahisar

        Afyonkarahisar

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa