Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AFYONKARAHİSAR (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Sayın Kılıçdaroğlu'nun bir dediği bir dediğini tutmuyor. Esasen gizli olarak bizi destekliyor. Sanıyorum ki; gizli bir şekilde 'evet' verecek. Neden? Geçen gün ağzından kaçırdı. Aynen şunu söyledi; 'bu yeni sistem gelirse, vatandaş evet derse, cumhurbaşkanıyla, başbakan kavga ederse, kriz çıkarsa ne olacak?' Ya zaten biz böyle bir kriz çıkmaması için bunu getiriyoruz sayın Kılıçdaroğlu." dedi.

        Eroğlu, Evciler ilçesinde düzenlenen toplu temel atma ve açılış töreninde, 16 Nisan'da yapılacak halk oylamasının büyük önem taşıdığını bildirdi.

        Vatandaşlardan referandumda destek isteyen Eroğlu, "Milletimizin istiklali ve istikbali için mutlaka kararımız 'evet' olacak. Çünkü bunu Cumhurbaşkanımızın nefsi için veya bizlerin nefsi için istemiyoruz. Bunu özellikle Türkiye'nin bekası, güçlü bir Türkiye için istiyoruz." diye konuştu.

        Eroğlu, referandumda "Evet" oyu verilecek 100 tane sebep sayabileceğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

        "Çünkü Türkiye istenilen noktaya ulaşamadı. Neden? Türkiye'de sürekli cumhurbaşkanıyla başbakan arasında kavgalar oldu. İstikrar olmadı. Geçmişe bir bakın. Bizim hemşehrimiz Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Milli Güvenlik Kurulunda bürokratların huzurunda Başbakana bir anayasa kitapçığı fırlattı. Bir gecelik faiz yüzde 7 bin 500'e çıktı. 22 banka battı. O parayla biz belki 100 baraj yapardık size. Belki 10 bin kilometre bölünmüş yol yapılırdı. Bu paralar sizden çıkıyor."

        - "Ayakta kalmanın yegane yolu istikrardan ve çok güçlü olmaktan geçiyor"

        Ayakta kalmanın yegane yolunun istikrardan ve çok güçlü olmaktan geçtiğini anlatan Eroğlu, "Yoksa bizi çoktan dağıtırlar. Görüyorsunuz ne yapıyorlar, ne oyunlar oynuyorlar. FETÖ alçağı, PKK, DEAŞ ve PYD gibi bütün unsurları kim besliyor? Kim bunları organize ediyor? Kim eğitiyor? Türkiye'nin önünü kesmek isteyen bu milleti yok etmek isteyen düşmanlar, arkasında onlar var. Bunlar maşa." değerlendirmesinde bulundu.

        Eroğlu, CHP'ye gönül veren vatandaşlara seslenmek istediğini dile getirerek, şöyle konuştu:

        "Sayın Kılıçdaroğlu'nun bir dediği bir dediğini tutmuyor. Esasen gizli olarak bizi destekliyor. Sanıyorum ki; gizli bir şekilde 'evet' verecek. Neden? Geçen gün ağzından kaçırdı. Aynen şunu söyledi; 'bu yeni sistem gelirse, vatandaş evet derse, cumhurbaşkanıyla, başbakan kavga ederse, kriz çıkarsa ne olacak?' Ya zaten biz böyle bir kriz çıkmaması için bunu getiriyoruz sayın Kılıçdaroğlu. Zaten hep kavga olmuş hep. Bir otomobil düşünün, iki tane direksiyonu var. Otomobilde iki tane direksiyon olur mu? Türkiye'de var. Birisi sağa, birisi geri, birisi ileri vitese derken otomobil sürekli 10 ayda devriliyor. Neticede bunun faturasını millet ödüyor."

        Eroğlu, törenin ardından Dazkırı ilçesinde düzenlenen toplu temel atma ve açılış törenine katıldı. Eroğlu, burada yaptığı konuşmada, 16 Nisan'da yapılacak referandumun önemine değindi.

        Bu referandumun, bir parti seçimi olmadığını ifade eden Eroğlu, "CHP'ye, MHP'ye, AK Parti'ye gönül veren bütün kardeşlerimizde sesleniyorum. Bu mesele millet meselesi, memleket meselesi. Memleket meselesi olunca gerisi teferruattır. Bu bir parti seçimi değil, bir yönetim sistemi. Aksayan, sürekli çarpa çarpa giden bir otomobile yeni bir yol inşa edeceğiz. Artık devrile devrile gitmeyecek." ifadelerini kullandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Afyonkarahisar haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Afyonkarahisar Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Afyonkarahisar İlçeleri
        Tüm Afyonkarahisar Haberleri
         Afyonkarahisar

        Afyonkarahisar

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa