Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ŞIRNAK (AA) - AK Parti Şırnak Kadın Kolları Başkanı Hatice Atan, kentte düzenlenen etkinlikte kadınlara hitaben, "Bu topraklara barışı, huzuru, kardeşliği getirecek olan kadınlardır ve analardır. Bunu asla unutmayın." dedi.

        Cizre ilçesinde AK Parti Şırnak Kadın Kolları Başkanlığınca İçkale'de düzenlenen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliğine katılan AK Parti İstanbul Milletvekili Ravza Kavakçı Kan, Kürtçe müzik eşliğinde halay çekti.

        Etkinlikte konuşan Atan, bugün Beytüşşebap'tan, Uludere'den, Silopi'den, Güçlükonak'tan, İdil'den, Kumçatı'dan ve dört bir yandan kadınlar burada buluşabilmiş ise bölgede baharı yaşadıklarını söyledi.

        "Allah bizlere mutluluğu, kardeşliği ve barışı nasip etsin" diyen Atan, şunları kaydetti:

        "Ama bu topraklara barışı, huzuru, kardeşliği getirecek olan kadınlardır ve analardır. Bunu asla unutmayın. O yüzden bu topraklara barışı da kardeşliği de sizler getireceksiniz, bizler getireceğiz, kadınlar getirecek. Bu topraklarda silah sesleri değil, örgütün kazmış olduğu çukurlar değil, örgütün kurşun sıkan yaralara bizim devletimiz, bizim hükümetimiz merhem sürmeye devam ediyor."

        Atan, 16 Nisan'da Türkiye'nin kaderini, Kürtlerin geleceğini değiştirecek bir seçimin olacağına anımsattı.

        Bu seçimin AK Parti, MHP, CHP ve başka bir siyasi partinin seçimi olmadığını aktaran Atan, "Türkiye'nin bizlerin geleceğini rahat bir şekilde yaşayabilmemiz için önemli bir seçim olacak. İnanıyorum ki siz o sandığa gittiğinizde sahip çıkacaksınız. Dün örgütün yakıp yıktığı, talan ettiği şehri gözünüzün önüne getirmeniz yeterlidir" ifadelerini kullandı.

        AK Parti İstanbul Milletvekili Ravza Kavakçı Kan ise böyle anlamlı bir günde Cizreli kadınlarla bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadığını dile getirdi. Hep beraber zor günler atlattıklarını aktaran Kan, "Sizler burada hayatınız pahasına mücadele verdiniz ve senelerce verilen mücadelenin güzel neticelerini alıyoruz. Aslında hizmetlerin en güzeline sizler layıksınız. En iyisini sizler hakkediyorsunuz. Ama hakkettiğiniz hizmetler gecikmeli de olsa katlanarak sizlere gelecektir." diye konuştu.

        Konuşmaların ardından Atan, Ravza Kavakçı Kan'a plaketle birlikte bir kilim hediye etti. Hizmetlerinden dolayı Kan da Atan'a plaket verdi.

        Etkinlik sema, müzik ve folklor gösterisi ile devam etti, burada bulunan kadınlara karanfil ve eşarp hediye edildi.

        Programa, Engelsiz Hayat Derneği Başkanı Gülizar Ölmez, şehit anneleri ve çok sayıda kadın katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Şırnak haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Şırnak Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Şırnak İlçeleri
        Tüm Şırnak Haberleri
         Şırnak

        Şırnak

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa