Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ÇANKIRI (AA) - Çankırı Belediyesi tarafından şehre ait somut ve somut olmayan yöresel kültürün araştırılması için "Halk Bilimi Araştırma Komisyonu" oluşturuldu.

        Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, komisyonda yerel araştırmacıların yanı sıra alanlarında uzman kişilerin ve akademisyenlerin de bulunduğu, komisyonun çalışmalara Eldivan ilçesinde başlayacağı bildirildi.

        Komisyonun Çankırı'ya ait halk kültürü konusunda bilimsel araştırmalar yürüterek arşiv ve derleme çalışmaları yapacağı belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

        "Çankırı merkez ve taşrada yaşayan insanların hayatlarının bir parçası haline gelen maddi ve manevi bütün kültür öğelerini araştıracak. Belirli bir sistematik çerçevede Çankırı ve halk yararına gerçekleştirilecek çalışmalarda, halk mimarisi, halk ekonomisi, beslenme kültürü, geleneksel halk sanatları, giyim-kuşam süslenme, halk botaniği, günlük yaşam, doğum, çocukluk çağı uygulamaları, sünnet, askerlik, evlenme, ölüm, bayramlar, kutlamalar, özel günler, inanışlar, halk edebiyatı, halk tiyatrosu, halk müziği, halk oyunları, çocuk oyunları ve oyuncakları, halk eğlenceleri ve sporları gibi maddi ve manevi alandaki kültürel ürünler araştırılacak."

        Belediye Başkanı İrfan Dinç de konuya ilişkin olarak, elde edilen kayıtların Çankırı'yı kendine özgü yönleri ile yeniden analiz etmeyi sağlarken, geçmişi de daha iyi yorumlamaya yardımcı olacağını ifade etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Çankırı haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Çankırı Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Çankırı İlçeleri
        Tüm Çankırı Haberleri
         Çankırı

        Çankırı

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa