Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ÇANKIRI (AA) - ÖZGÜR ALANTOR - Yıllarca atletizm antrenörlüğü yaptıktan sonra memleketi Çankırı'ya dönen Ahmet Güler, geçimini sağlamak için yaptığı döner ustalığının yanı sıra akşamları da gönüllü olarak amatör futbol takımını çalıştırıyor.

        Çankırı'da birçok gence atletizmi sevdirdikten sonra Gaziantep'e giderek pek çok atlet yetiştiren iki çocuk babası Güler (41), bir dönem Süreyya Ayhan Kop'un yardımcı antrenörlüğünü de yaptı. Atletizm milli takım antrenörlüğü görevinde de bulunan Güler, 10 yıl önce memleketi Çankırı'nın Kızılırmak ilçesine döndü.

        Burada bir lokantada döner ustalığı yapmaya başlayan Güler, akşamları da gönüllü olarak Çankırı Amatör Küme ekiplerinden Kızılırmak Belediyespor futbol takımı ile U-17 takımlarını çalıştırıyor.

        Güler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 11 yaşından beri sporla uğraştığını, önce futbol oynadığını, daha sonra atletizmle ilgilendiğini söyledi.

        Çeşitli yarışmalara katıldığını, sonra da atletizm antrenörlüğüne başladığını belirten Güler, "Çankırı Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğünde 2 yıl fahri atletizm antrenörlüğü yaptım. Sonra Gaziantep'e gittim. Orada 4 yıl Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'un atletizm takımlarını çalıştırdım. Birçok milli sporcu yetiştirdim." dedi.

        Gaziantep'te iki yıl Süreyya Ayhan Kop yardımcı antrenörlüğünü de yaptığını dile getiren Güler, "Ekonomik sıkıntılar nedeniyle memleketime dönmek zorunda kaldım. Atletizm alanında çalışamadığım için döner ustalığına başladım. Şimdi geçimimi döner ustalığı yaparak sağlıyorum. Gönül isterdi ki atletizm antrenörlüğüne devam edip başarılı sporcular yetiştireyim ama olmadı." ifadesini kullandı.

        Futbol ve atletizm antrenörlüğü belgesi bulunduğuna işaret eden Güler, ilçede de gençlere sahip çıkmaya çalıştığını vurguladı.

        Güler, gündüzleri lokantada çalışıp akşamları gönüllü olarak futbol antrenörlüğü yaptığına dikkati çekerek, "Kızılırmak Belediyespor amatör futbol takımı ile U-17 takımlarını çalıştırıyorum. Gençlerin kötü alışkanlıklara bulaşmasını istemiyorum. O nedenle zamanımın bir bölümünü gençlere ayırıyorum." diye konuştu.

        Kızılırmak Belediyespor'da oynayan Alparslan Gürel de antrenörlerinin ailesine ayıracağı zamanı kendilerine ayırdığını, fedakarlık yaptığını söyledi.

        Antrenörlerinin imkansızlıklar içinde sporcu yetiştirmeye çalıştığını vurgulayan Gürel, her anlamda kendilerine yardımcı olduğunu kaydetti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Çankırı haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Çankırı Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Çankırı İlçeleri
        Tüm Çankırı Haberleri
         Çankırı

        Çankırı

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa