Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AFYONKARAHİSAR (AA) - CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "Biz yurtta barış, dünyada barış düsturuyla, komşularının toprak bütünlüğüne saygılı, komşusundaki devlet dışı unsurlarla asla temas kurmayan ve onlarla iyi geçinmeyi ilke edinmiş bir politikaya sahipken, AK Parti’nin 15 yıldır monşerler diplomasisiyle ötekileştirdiği kadim dış politika, terk edildi." dedi.

        CHP Grup Başkanvekili Özel, partisinin Sultandağı ilçesinde, Belediye Düğün Salonunda partililerle bir araya geldi.

        Programda referanduma neden 'Hayır' dediklerini anlatan Özel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, OHAL'de Anayasa değişikliği yapılamayacağını savundu.

        Dünyadaki birçok parlamentonun tabii olduğu anayasalarda, bu konuda çok açık hükümler olduğunu ifade eden Özel, "Dünyada pek çok ülke OHAL'de anayasa değişikliği yapılamayacağını söylüyor. Olağanüstü şartlardan geçiyoruz." diye konuştu.

        Özel, Fırat Kalkanı Harekatı'nda şehitler verildiğini, operasyonun sonlandığı söylenen yerlerden şehitler geldiğini savunarak, devam eden süreçte Türk askerinin hangi noktaya götürüldüğü konusunda kamuoyunun şeffaf bir şekilde bilgilendirilmesi gerektiğini bildirdi.

        Bununla ilgili kamuoyunda çok ciddi endişeler olduğunu aktaran Özel, şöyle konuştu:

        "Biz yurtta barış, dünyada barış düsturuyla, komşularının toprak bütünlüğüne saygılı, komşusundaki devlet dışı unsurlarla asla temas kurmayan ve onlarla iyi geçinmeyi ilke edinmiş bir politikaya sahipken, AK Parti'nin 15 yıldır monşerler diplomasisiyle ötekileştirdiği kadim dış politika terk edildi. Başımıza gelmeyen kalmadı. Bizi maceradan maceraya sürükleyen, şehit sayılarını artıran kararlar konusunda Meclis'e daha düzgün bilgi paylaşılması gerektiğini düşünüyoruz. Münbiç'te neler oluyor? Neler yaşanıyor? Oradaki askeri hareketliliğin anlamı nedir? Oradaki kararlar nasıl alınıyor? Bilgi istiyoruz."

        CHP'nin her zaman darbelere karşı olduğunu dile getiren Özel, kim tarafından tasarlanır kim tarafından hayata geçirilirse geçirilsin, bütün darbelerin karşısında olduklarını belirtti.

        Özel, her zaman demokrasinin yanında olduklarına dikkati çekerek, sözlerini şöyle tamamladı:

        "Yurtta Sulh Konseyi'ni oluşturan komuta kademesi adil yargılanmalı ve hak ettikleri en ağır cezaya çarptırılmalıdır. Burada bu kişilerin yargılanmaları sırasında şüphe doğuracak hiçbir şey yapılmamalıdır. Açık, şeffaf bir yargılanma yapılmalıdır. Savunma hakları sonuna kadar kullanılmalıdır. Suçları ispatlandığı taktirde en ağır cezayı almalıdırlar. Çünkü onlar bizim ortak dinimize, ortak varlığımıza ve savaşarak kazandığımız istiklalimize, istikbalimize kastetmişlerdir. En ağır cezaları çekmelerini temenni ediyoruz."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Afyonkarahisar haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Afyonkarahisar Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Afyonkarahisar İlçeleri
        Tüm Afyonkarahisar Haberleri
         Afyonkarahisar

        Afyonkarahisar

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa