Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ÇANKIRI (AA) - Çankırı'da, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı aracılığıyla "Halep'te insanlık ölmesin" kampanyasında toplanan insani yardım malzemesi yüklü 6 tır, Halep'ten tahliye edilen sivillere ulaştırılmak üzere yola çıkarıldı.

        Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı öncülüğünde "Halep'te İnsanlık Ölmesin" sloganıyla başlatılan kampanya kapsamında, Çankırı merkezden 3, Orta ilçesinden 2, Şabanözü ilçesinden de 1 tır yardım toplandı.

        Çankırı Müftüsü Arslan Türk, Çarşamba Pazarı'nda yardım tırlarının uğurlanması amacıyla düzenlenen törende yaptığı konuşmada, hayırseverler tarafından kendilerine emanet edilen temel gıda ve yaşam malzemelerinin Halep'e gönderileceğini ifade etti.

        Halep'te insanlık dramı yaşandığına dikkati çeken Türk, "Resulullah bir hadisinde, 'Kim bir Müslüman kardeşinin ihtiyacını giderirse, Allah da onun ihtiyacını giderir' buyuruyor. Çankırılı vatandaşlarımıza, kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Bu kampanyada emeği geçen tüm kardeşlerimizden, tüm görevlilerimizden Allah razı olsun diyorum. Rabb'im Türk milletine böyle kötü günler yaşatmasın." ifadesini kullandı.

        Arslan Türk, Suriye'den, Irak'tan gelen kardeşlerine bugüne kadar kucak açtıklarını, bundan sonra da açmaya devam edeceklerini kaydetti.

        Yardım tırları, edilen duanın ardından Halep'e uğurlandı.

        Tüm Yerel Haberler
        Çankırı İlçeleri
        Tüm Çankırı Haberleri
         Çankırı

        Çankırı

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa