Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        GİRESUN (AA) - Güce Belediyesi kış mevsiminde sokak hayvanlarını ve sahipleri tarafından sokağa bırakılan hayvanları, barınağa götürerek koruma altına aldı.

        Belediye Başkanı Aytekin Geçgel, yaptığı açıklamada, hayvan sahiplerinin yaz aylarında yük işlerinde kullandıkları hayvanları, kış aylarında sokağa terk etmelerinin vicdani olmadığını belirtti.

        Hayvanların da can taşıdığını, hayvan sahiplerinin bu konuda duyarlı olmaları gerektiğini vurgulayan Geçgel, "Doğanın tüm canlılarıyla sevilmesi ve korunması gerektiğine inanıyorum. Sahipsiz kalan hayvanlarımız için ilçede gereken çalışmayı yapıyoruz. Hayvanların durumu ile ilgili ihbarı alır almaz ekibimiz ilçe genelinde soğuk kış gününde aç kalma ve donma tehlikesi yaşayan hayvanları toplayarak barınağımıza getirdi." dedi.

        Geçgel, barınakta ilk olarak hayvanların karınlarını doyurduklarını ve veteriner hekim tarafından tedavilerini yaptırdıklarını ifade ederek, "Sahipleri özellikle at ve eşekleri yaz aylarında işlerini kolaylaştırmak için kullanıyor. Ancak kış gelince bu hayvanları doyurmak istemeyen sahipleri, onları soğuğa, açlığa ve yırtıcı yaban hayvanlarına terk ediyor. Bu yanlış bir davranış." diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Giresun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Giresun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Giresun İlçeleri
        Tüm Giresun Haberleri
         Giresun

        Giresun

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa