Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KAHRAMANMARAŞ (AA) - Elbistan İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği ekipleri, şehrin farklı noktalarında mühürsüz plaka uygulaması yaptı.

        Elbistan-Malatya ve Nurhak ilçesi bağlantı yollarında, Karayolları Trafik Kanunu'nun 23. maddesinde yapılan düzenlemeyle birlikte trafik ekipleri, Amerikan Pres Plaka (APP) olarak adlandırılan mühürsüz plakalar üzerinde uygulama yaptı.

        Elbistan İlçesi Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amiri Başpolis Serdal Alptuğ, Kanuna aykırı olarak araçlarda plaka kullananlara yönelik bir çalışma yaptıklarını belirtti.

        Araçlarında, kanun dışı plaka bulunanlara cezai işlem yaptıklarını hatırlatan Alptuğ şunları söyledi:

        "Son dönemde artan sahte plaka, uygunsuz plaka ve değişik ölçülerde plaka kullanımından dolayı yapılan şikayetler üzerine getirilen yeni düzenleme sonucunda gerçekleştirilen uygulamada araçlara 412 lira ceza yazıldı ve plakanın uygun duruma getirilmesi için 7 gün süre tanındı. Araç bilgileri doğrulanıncaya ve plaka uygun yere takılıncaya kadar araç trafikten men edilecek. Tescilli aracı plakasız kullanan sürücüye bin 698 lira idari para cezası verilecek ve tescil plakası takılıncaya kadar araç trafikten men edilecek."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kahramanmaraş haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kahramanmaraş Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kahramanmaraş İlçeleri
        Tüm Kahramanmaraş Haberleri
         Kahramanmaraş

        Kahramanmaraş

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa