Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AFYONKARAHİSAR (AA) - Kayseri'deki terör saldırısında şehit olan Sıhhiye Er Kamil Tunç, memleketi Afyonkarahisar'ın Hocalar ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.

        Şehit Tunç'un (20) Afyonkarahisar Devlet Hastanesi morgundan alınan cenazesi, Hocalar ilçesindeki babaevine getirildi. Burada şehidin sözlüsü Gonca Gülhan ile ablası Emine Yalçın, tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Hala Selnaz Yaşar, "Kamil'im tomurcuk güldü, kopardılar açtırmadılar" diye ağladı.

        Helallik alınmasının ardından şehidin cenazesi, ilçe meydanına götürüldü. Cenaze törenine katılan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, burada şehidin ailesine başsağlığı diledi.

        Tabuta sarılan anneanne Elif Yıldırım, "Kamil, yavrum, gözlerinle bakıp dururdun bana yavrum. Yaktın beni yavrum, ciğerlerime köz döktün. Çık örtünün içinden. 'İyi oluverdim deyiver, ölmedim deyiver, gücün yetmiyor mu? Yırt kefenini geliver" diye ağıt yaktı.

        Abla Emine Yalçın da "Ocağımız söndü. Ciğerlerim yanıyor. Kim bana abla diyecek. Nereye gidiyorsun? Selvi boylum." diye gözyaşı döktü. Gözyaşlarına boğulan Gonca Gülhan da sözlüsünün tabutunu öptükten sonra şehidin arkadaşlarına "Hani gelirdi, birşey olmazdı, ölmezdi." dedi.

        Tabuta sarılan baba İsmail Tunç, oğlunun fotoğrafını öptü. Acılı babayı yakınları teselli etmeye çalıştı. Bu sırada şehidin fotoğrafı, rüzgarın da etkisiyle yere düştü. Şehidin ablası Emine Yalçın, "Kardeşimin fotoğrafını yere düşürmeyin" diye ağladı.

        Kırılan camları temizlenen fotoğraf, tekrar tabutun yanına konuldu.

        İlçe meydanında İl Müftüsü Şükrü Kabukçu'nun kıldırdığı namazın ardından şehit Tunç'un cenazesi ilçe mezarlığında toprağa verildi.

        Törene, şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar Valisi Aziz Yıldırım, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Şahin Kılıçaslan, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak ile milletvekilleri ve vatandaşlar katıldı.

        Öte yandan dün acı haberi aldıktan sonra fenalaşarak Hocalar Devlet Hastanesine kaldırılan şehidin annesi Hamiyet Tunç'un tedavisinin sürdüğü öğrenildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Afyonkarahisar haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Afyonkarahisar Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Afyonkarahisar İlçeleri
        Tüm Afyonkarahisar Haberleri
         Afyonkarahisar

        Afyonkarahisar

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa