Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SAMSUN (AA) - Samsun'da silahlı saldırıda yaralanan ve kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen gencin karaciğeri, böbrekleri ve korneaları beş hastaya nakledilecek.

        Uğradığı ilahlı saldırıda yaralan ve Atasam Hastanesine kaldırılan 16 yaşındaki Sami E'nin beyin ölümü gerçekleşti.

        Bunun üzerine hastane yetkilileri, gencin ailesiyle organ nakli konusunda görüşme yaptı. Ailenin olumlu yanıt vermesiyle bu kişinin alınacak karaciğeri, böbrekleri ve korneaları Samsun ve Erzurum'daki nakil bekleyen 5 hastaya nakledilecek.

        Organ ve Doku Nakli Samsun Bölge Koordinatörü Mehmet Kazak, gazetecilere yaptığı açıklamada beyin ölümü gerçekleşen gencin ailesinin büyük bir fedakarlık göstererek organlarını bağışladığını söyledi.

        Gencin beş kişiye umut olacağını söyleyen Kazak, "Samsun Ondokuzmayıs Üniversitesi ve Erzurum Atatürk Üniversitesi'nden gelecek ekiplerimiz bu kardeşimiz organlarını sıra bekleyen hastalarımıza nakledecek. Ailesine çok teşekkür ederiz. Allah rahmet eylesin. Kardeşimiz beş kişiye yaşam şansı oldu." dedi

        Atasam Hastanesi Organ Nakli Koordinatörü Dr. Hatice Alver de karaciğerin Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde, korneaların ve böbreklerden birinin Ondokuzmayıs Tıp Fakültesinde sıra bekleyen hastalara nakledileceğini bildirdi.

        Alver, ölen gencin annesinin daha önce kendi organlarını bağışlamayı düşündüğünü ardından böyle üzücü bir olayın yaşandığını kendilerine söylediği ifade etti.

        Hatice Alver, diğer böbreğin nakledileceği hastanın, eşleşmelerin uygunluğu sonucunda belli olacağını sözlerine ekledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Samsun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Samsun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Samsun İlçeleri
        Tüm Samsun Haberleri
         Samsun

        Samsun

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa