Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AFYONKARAHİSAR (AA) - İscehisar ilçesinde devam eden termal sondaj çalışmasında 825 metre derinlikte 51 derece sıcak suya ulaşıldığı bildirildi.

        Afjet Jeoloji Genel Müdürü Yusuf Ulutürk, gazetecilere yaptığı açıklamada, sıcak suyun, yatırımcılar için büyük bir yeraltı zenginli olduğunu söyledi.

        İlçede devam eden termal su sondaj çalışmasında 825 metre derinlikte 51 derece sıcak suya ulaşıldığını belirten Ulutürk, şöyle konuştu:

        "Kuyudan saniyede 30 litre sıcak su aldık. İscehisar Belediyemiz ve İscehisarlı yatırımcılar için büyük bir yeraltı zenginliği olan termal sıcak su çalışmalarında güzel netice almaktan mutluluk duyduk. Turizm açısından düşünüldüğünde Afyonkarahisar'daki büyük otellerden beş, altı tanesinin kullanım suyuna eşdeğer suya ulaşıldı. Bu İscehisar Belediyemiz ve meclis üyelerimizin istediği bir hedef olup ilk etapta belediyenin yukarıdaki tesisine suyu yönledireceğiz. İnşallah İscehisar için faydalı bir yatırım olacaktır."

        İscehisar Belediye Başkanı Mustafa Çibik, meclis üyesi Ayhan Köse ve AK Parti İlçe Başkanı Murat Dikmen ile sıcak su sondaj çalışmalarını yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.

        - İncehisar'da üst geçit ve yol çalışması

        İscehisar ilçesinde, üst geçit ve bağlantı yolları için karot alma ve zemin etüt çalışmalarının bitmesi ile viyadük ve yan yol çalışmaları için temel çalışmalarına başlandığı belirtildi.

        Çalışmaları yerinde inceleyen İscehisar Belediye Başkanı Mustafa Çibik, çalışmalar nedeniyle orta şeridin trafiğe kapatıldığını aktardı.

        Çibik, çalışmaların bitmesi ile hem yaya hem de araç trafiğinin iyileştirileceğini ifade ederek, "Vatandaşların geçişlerinde kazalara sebebiyet vermemek adına dört yolda bulunan alt geçidi kullanmaları büyük önem arz etmektedir. İlçemize daha modern ve daha estetik bir hizmet kazandırmak için çalışmalarımız devam ediyor. İlçemizin geleceğine yönelik çalışmalarımız her alanda devam edecektir." diye konuştu.

        Yüklenici firma şantiye şefi Fatih Aktan ise hava şartlarının uygun olması durumunda çalışmaların 6 ayda bitirilmesinin hedeflendiğini kaydetti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Afyonkarahisar haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Afyonkarahisar Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Afyonkarahisar İlçeleri
        Tüm Afyonkarahisar Haberleri
         Afyonkarahisar

        Afyonkarahisar

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa