Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        YOZGAT (AA) - Çayıralan ilçesinde Şehit Yarbay Yusuf Turgut Ortaokulunda kurulan 9 bilgisayar ve 2 bin 200 kitap bulunan kütüphanenin açılışı yapıldı.

        Kaymakam Ömer Faruk Yüce, açılışta yaptığı konuşmada, eğitim öğretimin bir bütün olarak değerlendirilmesi gerektiğini belirtti.

        Eğitim sisteminde okullarındaki fiziksel altyapı, verilen eğitim ve öğretmenlerin, önemli olduğunu ifade eden Yüce, şunları söyledi:

        "Kitaplar bizi hayata yönlendirmede ve hazırlamada sadece kendi tecrübelerimizden değil, başkalarının da tecrübesinden faydalanmada ve başkasının da görüş açısından bakmada bizim için en az maliyetli olan ve en uygun araçların başında gelmektedir. Şehit Yarbay Yusuf Turgut Ortaokulunda açılışını yaptığımız zenginleştirilmiş kütüphane, bu anlamda ilçemizdeki öğrencilerimizin kitap okuma alışkanlığı kazanmasında çok önemli bir boşluğu dolduracaktır. Milli Eğitim Bakanlığımızın 'z-kütüphane' projesinin, köhne, verimsiz, öğrencileri sıkan yapılardan çıkılarak daha temiz ve refah, iç dizaynıyla rengarenk kütüphanelere teşvik etmesinin etkili olacağını düşünüyorum."

        Açılışa, Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey, Çayıralan Belediye Başkanı Yasin Şahiner, Yozgat İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Yozgat haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yozgat Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Yozgat İlçeleri
        Tüm Yozgat Haberleri
         Yozgat

        Yozgat

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa