Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SİVAS ve Tokat'ta, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü halaylar eşliğinde, coşkuyla kutlandı.

        Sivas merkezdeki 1 Mayıs kutlamaları, Mevlana Meydanı'nda yapıldı. Ethembey Parkı yakınlarında toplanan, aralarında Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Emek Partisi (EMEP), Halkevleri ve sendika üyeleriyle çeşitli sivil toplum örgütü temsilcilerinden oluşan yaklaşık 500 kişilik grup, güvenlik önlemlerinin alındığı Mevlana Caddesi'nden alana kadar yürüdü. Burada 1 Mayıs tertip komitesi adına konuşmalar yapıldı. Tertip komitesi başkanı Mustafa Akyol, yaptığı açıklamada, "Bugün karanlığa karşı aydınlığı, baskıya karşı direnişi, adaletsizliğe karşı adaleti, bunca hukuksuzluğa karşı hukuku savunmak için Sivas'ın aydınlık yüzlü insanları olarak alanlardayız. 'Özgür, demokratik bir Türkiye istiyoruz' demek için alanlardayız" dedi. 

        CHP Sivas Milletvekili Ali Akyıldız da konuşmasına 1 Mayıs'ı kutlayarak, başladı. Akyıldız, buruk bayram yaşadıklarını belirterek, "16 yıldır ülkemizi yöneten AKP iktidarı, maalesef işçinin de emekçinin de alın terinin karşısında bir duvar gibi durmaya devam etmektedir. Ülkemizde 14-15 milyon çalışan var; ama maalesef ülkemizdeki sendikalı sayısı, 2 milyon bile değil. İş kazalarında Avrupa birincisiyiz ve dünya üçüncüsüyüz" diye konuştu. 

        Konuşmaların ardından alana gelen az sayıda katılımcı, davulzurna eşliğinde halaylar çekerek, 1 Mayıs'ı kutladı. Kutlama programında çok sayıda polis görev aldı. 

        TOKAT'TA 200 KİŞİLİK KUTLAMA

        Tokat'ta, çeşitli siyasi parti, sendika ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinden oluşan gruplar, Cumhuriyet Meydanı'nda toplanıp, 1 Mayıs ile ilgili döviz ve pankart açtı. Sloganlar atan 200 kişilik grup, 1 Mayıs 1977'de çıkan olaylarda hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulundu.  Eğitim-Sen Tokat Şube Başkanı Hakan Gümüşdoğan ''Bizler KESK olarak geçmiş mücadele tarihimiz birikimlerimizden süzerek, getirdiğimiz kuruluşumuzdan bugüne kadar ortaya koyduğumuz emek mücadelesine bağlı olarak emeğin hakları, demokrasiyi, laikliği barışı kararlılıkla sahiplenmeye devam edeceğiz'' dedi.

        Kutlamalara katılan, merkeze bağlı Günevi köyünde yaşayan, 3 çocuk sahibi çiftçi Abdurahman Öz (38) ise yaptığı konuşmada, '''Her şeyimiz satılıyor' diyoruz. 'Her şeyimiz yıkılıyor' diyoruz; ama mücadeleye gelince hiçbirimiz gelmiyoruz. Bizler barajlar yapıyoruz. Göletler, barajlar yaparak, suyu çiftçiye bedava verebilirsiniz. Biz zaten bu suyu bedava kullanıyorduk. Biz pancar ekerek, kazandık. Biz tütün ekerek, kazandık. Biz üretirsek esnaf kazanacak. Biz üretirsek fabrikalar kazanacak'' diye konuştu. 

        Konuşmalarından ardından çalınan şarkılar eşliğinde halaylar çekildi. 

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sivas haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sivas Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Sivas İlçeleri
        Tüm Sivas Haberleri
         Sivas

        Sivas

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa