Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nın ‘Beyaz’ oyunu 9. Ayvalık Tiyatro Festivalı’nda seyirci ile buluştu. Büyük beğeni toplayan oyun izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı.

        Kültürel ve sanatsal faaliyetlerini çeşitli alanlarda sürdüren Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Şehir Tiyatroları bünyesinde sergilenen ‘Beyaz’ oyunu 9. Ayvalık Tiyatro Festivali’nde seyirci ile buluşturdu. 2529 Nisan tarihlerinde gerçekleşen 9. Ayvalık Tiyatro Festivali’nde sergilenen oyun izleyicilerden yoğun ilgi gördü. 200 kişilik Sanat Fabrikası Sahnesi’nde sergilenen oyun izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı. Ölmek üzere olan annelerinin son günlerinde yan yana gelen abla ve kardeşin hikayesinin anlatıldığı oyun, 1516 Mayısta Ankara’da, 21 Mayıs’ta ise Tunceli de izleyicilerle buluşacak.

        Oyunun konusu

        Beyaz oyununda, ölümün eşiğinde birbirleri, geçmişleri ve tercihleriyle yüzleşen abla ve kardeş, rüyalar, anılar, sayıklamaya varan monologlarla kişiliklerinden soyunmaktadırlar. Böylece her biri, diğerinin olmaktan kaçındığı ama aynı ölçüde de olmayı arzuladığı, tamamlanmayı bekledikleri gölgeleriyle karşı karşıya kalıyor. Tüm renklerin toplamı olsa da beyaz, oyunda kişilik ile gölge, toplanmak ile eksilmek incelikli şekilde yer değiştirmekte.

        Yazarlığını Emmanuelle Marie, çevirisini Zeynep Utku’nun yaptığı ‘Beyaz’ oyununu Cem Kenar yönetiyor. Dekor ve kostüm tasarımını İsmail Oyur’un, ışık tasarımını Bayram Can’ın yaptığı oyunda; abla rolüyle Handan Ekici ve kardeş rolüyle Berfin Çalıştıran rol alıyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Diyarbakır haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Diyarbakır Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Diyarbakır İlçeleri
        Tüm Diyarbakır Haberleri
         Diyarbakır

        Diyarbakır

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa