Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Manisa'da Kazım Karabekir Ortaokulu öğrencilerinin hazırladığı 4006TÜBİTAK Bilim Fuarı düzenlenen törenle açıldı.

        Manisa'da Kazım Karabekir Ortaokulu öğrencileri tarafından hazırlanan 4006TÜBİTAK Bilim Fuarı düzenlenen törenle açıldı. Fuarın açılış töreninde konuşan Okul Müdürü Nail Karacar 3 yıl içerisinde ikinci kez düzenledikleri 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı açılışını yapmak üzere toplandıklarını belirterek, açılışa katılan başta Vali Güvençer olmak üzere tüm katılımcılara teşekkür etti. Karacar, "3 yıl zorunlu bölge eğitimi olarak yer alan okulumuza geldiğimizde 15’e yakın ders öğretmeni ile çalışıyorduk, şu anda 48 öğretmenimiz var. Öğretmenlerimiz sayesinde eğitimdeki başarımızda büyük bir değişim oldu. Liseye geçiş döneminde 220 olan puan değerlerimiz 294’lere kadar çıktı" diye konuştu.

        Kazım Karabekir Ortaokulu Fen ve Teknoloji Öğretmeni Tuğba Demirer de yaptığı konuşmada, “Genç beyinlerde bilim kültürünü genişletmek için çıktığımız bu yolun esas amacı öğrenmeyi öğrenen ve hayal gücünü somutlaştırabilen bireyler yetiştirmektir. Çünkü günümüzde cahil sıfatının karşılığı, bilmeyen bireyler değil nasıl öğreneceğini bilmeyen bireylerdir. Bu amaç doğrultusunda biraz sonra açılışını yapacağımız fuarımızda toplamda 99 öğrencimizin katıldığı; 15 Fen Bilimleri, 1 Bilişim Teknolojileri, 3 İngilizce, 3 Türkçe, 3 Matematik, 3 Sosyal Bilgiler ve 1 Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi alanlarından oluşan toplam 30 projemiz bulunmaktadır. Bu uzun soluklu çalışmalarda bizden desteğini eksik etmeyen sayın müdürüm ve müdür yardımcılarıma, Proje çalışmalarında emeği geçen tüm öğretmen arkadaşlarıma ve öğrencilerimize teşekkürler ediyorum” ifadelerini kullandı.

        Konuşmaların ardından Kazım Karabekir Ortaokulu Folklor ekibi ve müzik korosu çeşitli gösteriler sundu. Daha sonra Vali Güvençer ve protokol üyeleri tarafından fuarın açılışı gerçekleştirildi. Vali Güvençer ve beraberindekiler, öğrencilerin projelerinin sergilendiği fuarı gezerek öğrencilerden yaptıkları çalışmaları dikkatli bir şekilde dinleyerek eğitim hayatları boyunca başarılar diledi.

        Program sonunda Vali Güvençer ve protokol üyeleri Kazım Karabekir Ortaokulu Şehit Polis Erol Aktürk ZKütüphanesini ziyaret ederek öğrencilerle sohbet ettiler.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Manisa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Manisa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Manisa İlçeleri
        Tüm Manisa Haberleri
         Manisa

        Manisa

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa