Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kütahya'nın Şaphane ilçesinde yaşanan don yüzlerce ceviz üreticisini perişan etti. Don nedeniyle ürün kaybının yüzde 80 civarında olduğu açıklandı.

        İlçenin özellikle dere yatağında bulunan ve ceviz ağaçlarının en çok bulunduğu bölgeler olan Değirmendere köyü ve Derbent Mevkii'nde bulunan ceviz ağaçlarının tamamının, dondan dolayı verim alınamayacak duruma geldiği bildirildi. Bölgede 30 yıldır ceviz ve meyvecilik yapan üreticilerden Sabit Doğanay, don olayıyla ilgili yaptığı açıklamada, '' Bu sene meyveler tam tutmaya başladığında don vurdu. Kaybımız çok. Bundan sonrada yapacak hiç bir şey yok. diğer meyvelerimizde kaybımız az olsada ceviz ağaçlarında verim alabileceğimiz ürün hiç yok'' dedi.

        Şaphane ilçesine bağlı Değirmendere köyünde yaşayan 75 yaşındaki Hamit Yalçınkaya, bu zamana kadar böyle bir don olayı görmediğini belirterek, ''Cevizlerimiz ve kirazlarımız don olayı olduğundan dolayı vatandaşımız madurdur. Değirmendere köyü Şaphane merkezine en uzak mesafede bir köydür. Bu köyün geliri ceviz, kiraz ve vişneye bağlıdır. Bundan dolayı köylü vatandaş mağdur olmuştur'' dedi.

        ''Bu sene cevizlerimizden hiç bir verim alamayacağız''

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kütahya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kütahya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kütahya İlçeleri
        Tüm Kütahya Haberleri
         Kütahya

        Kütahya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa