Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        HP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, Mersin'de partisinin düzenlediği 'Cumhuriyet gençleri zafer için buluşuyor' etkinliğinde 24 Haziran günü sandıklara gitme çağrısı yaparak, kendilerine bir zafer gerektiğini söyledi.

        Mezitli Amfi Tiyatro'da düzenlenen etkinliğe CHP'li Mersin Milletvekilleri Hüseyin Çamak ve Aytuğ Atıcı, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut, partililer ve gençler katıldı. Gençlik Kolları Genel Başkanı Emre Yılmaz, İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve Akademisyen Ulaş Bayraktar'ın da konuşmacı olarak katıldığı programda konuşan Tezcan, sahnede Grup Yorum'un Kuşatma şarkısından bir bölümü söyledi.

        Kendilerine bir zafer gerektiğini ifade eden Tezcan, "Ülkeyi kan ve gözyaşına boğmak isteyenlere teslim olmadan, kan ve gözyaşı üzerinden iktidar sürdürmeye çalışanlara inat, Türkiye'nin gençliği, dünya gençleriyle beraber zaferin kanatlı çizelim. Bize büyük zafer gerek. Çünkü çok büyük tahribat yapıldı. Örselendik, bölündük, dilim dilim parçalandık. Birileri iktidarlarını sürdürmek için kutuplaştırdı, ayrıştırdı, düşmanlaştırdı. Barış demenin korkulduğu bir Türkiye yarattılar. Birbirimize düşmanlaştırdılar. Büyük propaganda ordusu karşısında, işgal karşısında bize bir zafer gerek" dedi.

        'HAZİRAN'DA DOĞMAK GÜZEL'

        Konuşmasının son kısmında sandığa gitme çağrısı yapan Tezcan, "Bu coğrafyada bin yıl önce bu coğrafyayı işgal edip halkları birbirine kırdırmak isteyen emperyalizmin oyunu 100 yıl sonra da devam ediyor. Adı, aktörleri değişiyor. Dün başka bir adla getirilen proje, bugün Büyük Ortadoğu Projesi diye ortaya çıkıyor. Bu coğrafyada biz, eline batan iğneyi kanı boşa gitmesin diye emerken, yakın coğrafyamızda annelerinin cesedinden kan emmek zorunda kalan bir zulmün yaşandığı bir tabloya mahkum bırakıldık. Haziran'da doğmak güzel be kardeşim. O büyük doğuşun eşiğindeyiz. 24 haziran günü sel olup sandıklara akacağız. 25 Haziran'da bir kere daha doğacağız" diye konuştu.

        Program, ünlü sanatçı Can Gox konserinin ardından son buldu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Mersin İlçeleri
        Tüm Mersin Haberleri
         Mersin

        Mersin

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa