Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Türkiye’nin nefesli saz ustaları Anadolu Nefesli Beşlisi, Tarsus St. Paul Müzesin’de verdiği konserle dinleyenlerini kendisine hayran bıraktı.

        17. Mersin Uluslararası Müzik Festivali, her birisi Türkiye’nin nefesli saz ustası olan Anadolu Nefesli Beşlisi müzik topluluğunu sanatseverlerle buluşturdu. Kuruluş amaçlarını Anadolu değerlerini hem Türkiye hem de dünyaya tanıtmak olarak değerlendiren Anadolu Nefesli Beşlisi, Tarsus St. Paul Müzesi’nde yer aldı. Konserde, Avrupa’dan Anadolu’ya projesiyle klasik müzikten türkülere uzanan seçkin bir repertuvarı seslendiren Topluluk, dakikalarca ayakta alkışlandı.

        Anadolu Nefesli Beşlisi sanatçıları ile birlikte konuk sanatçı olarak soprano Semin Dikmen Töre ve bariton Enver Töre de konserde yer alarak, düzenlemesi Kıvanç Fındıklı’ya ait olan Aşık Veysel’in, 'kara toprak, uzun ince bir yoldayım, sabahın seherinde, al yemeni mor yemeni, dolama dolamayı' türküleri ve J. Ibert’in Trio Piece, F. Lehar’ın Meine Lipen Sie, I. Ivanow’un Bulgar skeçleri, Ferit Tüzün’ün esintiler eserlerini seslendirdi.

        Coşkulu geçen konser, Tarsuslu sanatseverlerin yoğun ilgisiyle kapalı gişe seslendirildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Mersin İlçeleri
        Tüm Mersin Haberleri
         Mersin

        Mersin

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa