Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Atatürk Üniversitesi öncülüğünde 2010 yılında başlatılan, Avrasya İpekyolu Üniversiteler Konsorsiyumu (ESRUC) 7. Olağan Toplantısı sona erdi.

        Ürdün’ün Prenses Sümeyye Üniversitesinde gerçekleşen ESRUC değerlendirme toplantısına, bu yıl Türkiye ve dünyadan 50 üniversite rektörü ve heyetleri katıldı.

        Bilim, teknoloji, sosyal faaliyetler ve kültürel ilişkilerin gelişmesine öncü olunmasının hedeflendiği değerlendirme toplantısında, öğretim üyesi ve öğrenci değişim programları ile teknik ve akademik imkânların paylaşımı konularında üniversiteler arasında anlaşmalar sağlandı.

        ESRUC’un sona ermesiyle birlikte, YÖK tarafından Filistin ile ilişkilerin güçlendirilmesi için görevlendirilen Atatürk Üniversitesi, Türkiye’den toplantıya giden üniversite Rektörleriyle Filistin’e ziyaret düzenleyerek ev sahipliği yaptı.

        Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı öncülüğünde, Doğu ve iç Anadolu Bölgesindeki Üniversite Rektörleri, Filistin’in Kudüs Üniversitesini ziyaret ederek çeşitli incelemelerde bulundular.

        Kudüs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İmad Ebu Kişik’i ziyaret eden Rektörler, Üniversite hakkında bilgi aldılar.

        Kudüs Üniversitesi başta olmak üzere Filistin üniversiteleriyle sıkı ilişkiler içinde olduklarını ifade eden Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı, şimdiye kadar imzalanan birçok anlaşma sayesinde iş birliklerinin arttığını ve diğer Türk üniversitelerinin de Filistin üniversiteleriyle ortak projeler yaparak, Orta Doğu’da eğitim, sosyal ve kültürel birliğin sağlanması yolunda adımlar atılması gerektiğini söyledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Erzurum haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Erzurum Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Erzurum İlçeleri
        Tüm Erzurum Haberleri
         Erzurum

        Erzurum

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa