Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kütahya'nın Altıntaş Belediye başkanı Ferit karabulut, ilçede yapılan hizmetler ve Altıntaş'ın geleceği ile ilgili açıklamalarda bulundu.

        İlçenin her geçen gün daha da gelişip büyüdüğünü kaydeden Başkan Ferit Karabulut, ''Altıntaş Hava Limanımız için geleceği dönük büyük beklentilerimiz var. Beklentimiz doğuya güneydoğuya ve diğer illere yönelik seferler bekliyoruz. Termal arama çalışmalarını aldığımız ruhsatla İller Bankasına ihale ettik, çalışmalarımıza devam ediyoruz.Hedefimiz ilçemize termal turizm kazandırmak. İstanbulEskisehir hattı üzerinden gelen hızlı tren Zafer Havalimanına istasyonu kurulacak, bu Antalya bağlantılı olacak. Bölgemzin insanı her yönden merkezi bir ilçe olduğumuz için her yöne ulaşım olacak. Ankara İzmir arasına yapılan otobanın giriş ve çıkışları ilçemizden geçecek. Ulaşım medeniyettir. Yani Hava alanı, hızlı tren ve otabanların kesiştiği bir ilçe olmamız bize çok şey kazandıracak. Böyle bir yolların kesiştiği noktada sanayinin hayata geçmesi lazım. Tabiki biz tarım olarak çok geniş bir alana sahibiyiz. Bölgenin en büyük barajı Beşkarış barajı bizdedir. Tarım olarak da oldukça iyi durumdayız'' dedi.

        ''Daha kurulmadan 22 firma yatırım için talepte bulundu''

        Zafer OSB için 22 firmanın talepte bulunduğunu ifade eden Karabulut, ''Kütahya'nın en büyük organize sanayi bölgesi ilçemizdedir. İnşallah bir ay sonra tapularımızı alacağız. Daha kurulmadan 22 firma yatırım için talepte bulundu. Bunun yanında çok yakında doğalgaz sorunumuzu çözüyoruz. Milletvekillerimize gerek Zafer Organize Sanayi gerekse doğalgaz konusunda verdikleri destekten dolayı şükranlarımızı sunuyorum. Benim en büyük hayalim organize sanayimizi Afyon bölgemize doğru 20 milyon metrekareye çıkarabileceğimiz alanımız var. Ben zafer havalimanındanda önemli görüyorum. Eğer ben bir daha aday olursam, Organize sanayi çalışmalarını tamamlamak için bu hayalim için aday olurum. Sanayimizde her alanda yatırım talebi var. Daha çok seramik olmak üzere, mobilya ve diğer sektörlerde, ayrıca 3 tane gıda yatırımı yapmak isteyen yatırımcılarımız var'' diye konuştu.

        ''Hedefimiz köylerden göç eden insanlarımızı geri döndürmek''

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kütahya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kütahya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kütahya İlçeleri
        Tüm Kütahya Haberleri
         Kütahya

        Kütahya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa