Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kırklareli'nde 9'uncu sınıf öğrencisi Furkan Vatansever katıldığı 'PascalFermatCayley Uluslararası Matematik Yarışması'nda Üstün Başarı Madalyası ve sertifika kazandı.

        Öğrencilerin matematiğe olan ilgisini artırmak ve farklı ülkelerin matematik sorularını görmelerini sağlamak amacıyla Kanada Waterloo Üniversitesi tarafından her yıl binlerce 7'nci, 8'inci, 9'uncu, 10'uncu ve 11'inci sınıf öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirilen Uluslararası GaussPascalCayley ve Fermat Matematik Yarışmaları yapılıyor. Waterloo Üniversitesinin her yıl düzenlediği "PascalFermatCayley Uluslararası Matematik Yarışması" bu sene tüm dünyada 28 Şubat 2018'de yapıldı. Yarışmaya Kırklareli merkez Kırklareli Anadolu İmam Hatip Lisesinden 9'uncu ve 10'uncu sınıflardan 10 öğrenci katıldı. 9'uncu sınıf öğrencisi Furkan Vatansever, başarı sıralamasında yüzde 25'e girerek, Üstün Başarı Madalyası ve sertifika kazandı. 65 bin lise öğrencisinin katıldığı yarışmada öğrenciler bireysel olarak 60 dakikalık süre içinde 25 soru çözmeye çalıştı.

        Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürü Murat Aşım, öğrenciyi makamında ağırlayarak, öğrenciye Üstün Başarı Madalyasını, sertifikasını ve ödülünü takdim etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kırklareli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kırklareli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kırklareli İlçeleri
        Tüm Kırklareli Haberleri
         Kırklareli

        Kırklareli

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa