Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İçişleri Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen ‘Biz Anadoluyuz Projesi' kapsamında Ordu’ya gelen öğrenciler, valilik binası önünde törenle karşılandı.

        Proje kapsamında, Kilis’ten gelen 31 kız, 35 erkek öğrenci ve 8 öğretmen olmak üzere toplam 74 kişi, Ordu Valiliği önünde yapılan törenle karşılandı. Öğrencilerin arasındaki gelenek ve göreneklerin tanınması ve dostluğun pekiştirilmesi adına başlatılan proje kapsamında, Kils’ten gelen öğrenciler, Ordu Valisi Seddar Yavuz ve Ordu’daki çeşitli okullardan gelen öğrenciler tarafından karşılandı. Öğrenciler, Kilis’ten gelen arkadaşlarına Türk Bayrağı ve karanfil hediye etti.

        Karşılama töreni sonrası açıklamalarda bulunan Vali Seddar Yavuz, proje kapsamında birlik ve beraberliğin pekiştirilmesi için öğrencilerin bir araya getirildiğini söyledi. Valilik olarak, Ordu’ya misafir gelen öğrencileri en iyi şekilde ağırlayacaklarını aktaran Vali Yavuz, “İçişleri Bakanlığı tarafından düzenlenen ‘Biz Anadoluyuz Projesi' kapsamında kardeş şehrimiz Kilis’ten misafirlerimiz var. Biz, 82 milyon vatan evladı ile birizberaberiz, ayrımızgayrımız yok, bin yıldır birlikteyiz. Bu birlik ve beraberliğimizi pekiştirmek üzere, ülkemizin cennet köşelerinden kardeşlerimizi buluşturuyor ve gönül birlikteliğimizi güçlendiriyoruz. Valilik olarak, inşallah buradan güzel anılarla ayrılmanız için elimizden geleni yapacağız” dedi.

        Valilik binası önünde toplu fotoğraf çektirilmesinin ardından, Hamdullah Suphi Tanrıöver Ortaokulu öğrencileri, yöresel oyunları sergiledi.

        Program, Valilik binası içerisindeki konferans salonundaki çeşitli etkinliklerle devam etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ordu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ordu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Ordu İlçeleri
        Tüm Ordu Haberleri
         Ordu

        Ordu

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa