Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kayseri’de FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuksuz sanık Kayseri Ticaret Odası eski Başkanı Mahmut Hiçyılmaz’ın yargılanmasına devam edildi.

        Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada tutuksuz sanık Mahmut Hiçyılmaz ile avukatı Ercan Avcı hazır bulundu. Kayseri Ticaret Odası yeni yönetim kurulu adına duruşmaya gelen avukat İzzet Buzkan MASAK raporlarında 2014 yılı Haziran ayında KTO bütçesinden FETÖ derneği Kimse Yok mu’ya 12 bin TL yardım yapıldığının tespit edildiği, bu gerekçe ile odanın maddi ve itibari kaybı olduğu için davaya müdahil olmak istediklerini söylediler. Mahkeme heyeti talebi reddetti.

        “BİZİM İŞİ FESH ETTİ, FETÖ’YE VERDİ”

        Duruşmada tanık olarak dinlenen işadamı İlker Horoz, “2005 yılında devletimiz ilk defa silahlı güvenlik şirketini bize verdi, daha sonra diğer şirketlere verdi. Biz ihalelerden ihalelere koşturuyorduk. O yıllarda FETÖ kendilerine biat edenleri akşam oturmalarında toplar, ticarette had safhalara götüreceklerini söylerlerdi. Biz biat etmedik diye cezaevlerine girdik, hücrelerde yattık. Cezaevinden çıkınca bunların şirketi Nezahat, İtimat Güvenlik bize ziyarete geldiler. Bize sizden 11 oy var, biz Hiçyılmaz’ı destekliyoruz, desteğinizi isteriz dediler. Ben o sırada KTO’nun temizlik işini yapıyordum. 2 yıllığına anlaşmıştık, 1 yılı bitmişti. Hiçyılmaz göreve seçilir seçilmez bize ihaleye fesih yazısı göndererek, işimiz fesh edildi. Daha sonra Nezahat, İtimat FETÖ şirketi aldı. Daha sonra 15 Temmuz oldu. Meydanda Hiçyılmaz’ın ‘başkomutanımız emrindeyiz’ yazısını gördüm. ‘bu kadar da olmaz’ dedim. Bizi o dönem mağdur ettiler” diye konuştu.

        FETÖ ZANLILARI İLE YURT DIŞINA ÇIKMIŞ

        Daha sonra mahkeme başkanı, savcılık tarafından gelen belgeyi okuyarak 10 Mart 2014, 13 Ekim 2014, 16 Mart 2015, 1 Haziran 2015 ve 26 Mart 2016 tarihlerinde FETÖ zanlıları ile birlikte havaalanında görüldüğü ve yurt dışına çıktığının tespit edildiğini söyledi.

        Daha sonra söz alan Mahmut Hiçyılmaz “KTO’da 2013 yılında Par temizlik işleri yapıyordu. Sözleşme 2 değil, 1 yıldı. Sözleşme süresi bitince 2013 yılında ihaleyi Nezahat kazanmış. Daha sonraki yıllarda da başka şirketler kazandı. Par şirketi 3 yıl neden bekledi, şimdiye kadar şikayet etmedi. Dertleri başka. Ortamdan istifade edip bizi itibarsızlaştırma derdindeler. Yurt dışına FETÖ üyeleri ile çıktığım söz konusu değildir, sehven yazıldığını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

        Mahkeme heyeti eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı 21 Haziran’a erteledi.

        1 İŞADAMINA BERAAT, 2 İŞADAMINA YARDIM ETME SUÇUNDAN CEZA

        Ayrıca aynı mahkemede başka dosyada yargılanan işadamı Rıfat Y. mahkemece beraat ederken, işadamları N. Z. ile M. T. ise ‘silahlı terör örgütüne yardım etme’ suçundan ayrı ayrı 2 yıl 1 ay hapis cezası aldılar.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kayseri haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kayseri Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kayseri İlçeleri
        Tüm Kayseri Haberleri
         Kayseri

        Kayseri

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa