Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi işbirliği ile gerçekleştirilen ve iki gün sürecek olan Uluslararası İslam ve Model İnsan Sempozyumu başladı.

        Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’ndeki sempozyumun açılışında konuşan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Cevdet Kabakcı, Türkiye’de en fazla kütüphanesi bulunan şehirlerden birinin Kahramanmaraş olduğun belirterek, "Kahramanmaraş, geçen yıl Hacettepe Üniversitesi ile yapmış olduğumuz çalışmada Türkiye’de kütüphanecilikte birinci seçildi. Çünkü Kahramanmaraş’ta 25’e yakın kütüphane var. İnşallah Büyükşehir Belediyesi olarak tüm mahallelere bu kütüphaneleri yaymak istiyoruz. Amacımız herkesin okumasıdır, çağımızda fikirlerin düğümlendiği bir noktada çözüm okumaktır” diye konuştu.

        Prof. Dr. Zekeriya Pak’ın oturum başkanlığında gerçekleştirilen oturumunda Prof. Dr. Mehmet Özkarcı, "Türkİslam Sanatında Model İnsan: Mimar Sinan", Prof. Dr. Fikret Karaman "Modern ve Model Toplum Üzerine Bir İnceleme", Prof. Dr. Ejder Okumuş "İslam’da Model İnsanda Güzel Ahlakın Toplum İçin Hayatiliği", Prof. Dr. Hüsnü Ezber Bodur "Hz. Peygamber'in Örnekliğinde İslami Sosyal Öğretinin Günümüzdeki Uygulanabilirliği Üzerine", Prof. Dr. Kadir Özköse, "Tasavvufta İnsanı Kamil Modellemesi", Doç. Dr. Mustafa Sarıbıyık, "Bir Model Yönetici Olarak Ömer B. Abdülaziz" ve Cevdet Kabakcı bildirilerini sundular.

        Sempozyum bugün öğleden sonra ve Cuma günü 6 ayrı salonda ve 35 oturumda 200 akademisyenin sunacağı bildirilerle sona erecek.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kahramanmaraş haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kahramanmaraş Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kahramanmaraş İlçeleri
        Tüm Kahramanmaraş Haberleri
         Kahramanmaraş

        Kahramanmaraş

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa