Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Hakkari'de küçükbaş hayvan sürüsü çobanlığını yapan duyarlı bir vatandaş tarafından bulunan küçükbaş hayvanlar sahibine teslim edildi.

        Hakkari'nin Otluca köyü Tümsek mezrası civarında hayvanlarını otlatan H. Mehmet Aşkan, başında çoban olmayan küçükbaş hayvan sürüsünü buldu. Yaklaşık bir hafta boyunca hayvanları besleyen Aşkan, sorup soruşturmasına rağmen hayvanların sahibini bulamayanıca basın yoluyla sürü sahibini aramaya başladı. İHA’nın servis ettiği, "Hakkari’de Sahipsiz Koyun Sürüsü Bulundu" başlıklı haber üzerine hayvanların sahibi ortaya çıktı.

        Hakkari’nin Bağışlı köyüne bağlı Işıklı Çaltıkuru bölgesinde 80 teke’den 40’nın sürüden ayrıldığını ve günlerce haber alamadığını belirten Hacı Çiftçi, hayvanlarını bulup günlerce besleyen ve kendisini arayarak hayvanlarını teslim eden Mehmet Aşkan isimli çobana teşekkür etti.

        Hakkari'nin Otluca köyü Tümsek mezrası çobanlarından H. Mehmet Aşkan ise, günlerce hayvanların sahibini aradığını belirterek ancak bir türlü bulamadığını söyledi. Bazılarının hayvanlar "bizim olabilir" söylentilerine de kulak asmadığını belirten Aşkan, hayvanları gerçek sahibine teslim etmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi.

        Hakkari merkezde bir araya gelen çoban H. Mehmet Aşkan ve hayvanları kaybolan Hacı Çiftç le birlikte çay içip sohbet ettiler. Hacı Çiftçi, örnek bir davranış sergileyen H. Mehmet Aşkan’a bu duyarlılığından dolayı teşekkür etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Hakkari haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Hakkari Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Hakkari İlçeleri
        Tüm Hakkari Haberleri
         Hakkari

        Hakkari

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa