Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        2430 Nisan Dünya Aşı Haftası etkinlikleri kapsamında Adıyaman İl Sağlık Müdürlüğü Bulaşıcı Hastalıklar Kontrol Programları Birimi tarafından 19 Nolu Aile Sağlığı Merkezinde Dünya Aşı Haftası açılış töreni düzenlendi.

        Adıyaman Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Turgut’un günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından katılımcılara meyve ikramında bulunuldu.

        Aşı Haftasıyla alakalı olarak açıklamalarda bulunan İl Sağlık Müdürü Erdoğan Öz ise, “Aşı, insan ve hayvanlarda hastalık yapma yeteneği olan virüs, bakteri gibi mikropların hastalık yapma karakterlerinden arındırılarak ya da bazı mikropların salgıladığı zehirlerin etkilerinin ortada kaldırılarak, geliştirilen biyolojik maddelere denir. Aşı insanları hastalıklardan ve bu hastalıklardan kaynaklanan bebek, çocuk ölümleri ve sakatlıkları önleyebilmek amacıyla sağlam ve risk altındaki kişilere uygulanır” diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adıyaman haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adıyaman Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Adıyaman İlçeleri
        Tüm Adıyaman Haberleri
         Adıyaman

        Adıyaman

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa