Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Çanakkale Kara Savaşları'nın 103'üncü yıldönümü anma törenleri kapsamında Düzce’de yüzlerce kişi 57’nci Alay Vefa Yürüyüşü gerçekleştirdi.

        Gençlik ve Spor Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü İzcilik Federasyonu organizasyonunda düzenlenen ’57’nci Alay Vefa Yürüyüşü’ne Düzce’de yoğun katılım sağlandı. Cedidiye Camii önünden başlayan yürüyüş, Türk bayrağı ve pankartlar eşliğinde Şehitliğe kadar devam etti. Vatandaşlar yürüyüşe balkonlarından yaptıkları tezahüratlarla destek verdi.

        Şehitlikteki program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Ardından şehitler için Kur’anı Kerim okundu. Düzce İl Müftülüğü görevlisi Ömer Meydan günün anlam ve önemini belirten konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

        "Çanakkale’yi ve şehitleri ne kadar övsek ne kadar anlatsak kıymetlerini anlatmış olamayız. Dünyanın en iyi hatibi olsanız da Çanakkale’yi anlatamazsınız. 57. Alay’ı anlatamazsınız. Buradaki mücadeleyi anlatamazsınız. Ancak kelamların en güzeli Kur'anı Kerim ile bunu anlatabilirsiniz. Ayeti kerimede ‘Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyin. Bilakis onlar diridirler, lakin siz anlayamazsınız.’ denilmekte. Yeni başka bir Ayeti Kerime'de 'Bilakis onlar diridirler; Allah'ın, lütuf ve kereminden kendilerine verdikleri ile sevinçli bir halde Rableri yanında rızıklara mazhar olmaktadırlar' denilmekte. Dinimizde gidilip görülmesi gereken 3 mekan var. Bunlardan ilki Kabe’dir. Diğeri Mescidi Nebevidir. Bir diğeri de Filistin’deki Mescidi Aksa’dır. Örfi din olarak bir Türk gencinin bir Müslümanın gitmesi gereken 4. yer de Çanakkale’dir."

        Meydan, konuşmasına şehitlere dua ederek son verdi. Programın sonunda şehit mezarlarına çiçek bırakıldı ve katılımcılara yarma çorbası ikram edildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Düzce haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Düzce Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Düzce İlçeleri
        Tüm Düzce Haberleri
         Düzce

        Düzce

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa