Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Malatyalı Uluslararası güreş hakemi Mehmet Ilkım 16 Temmuz tarihlerinde Hırvatistan’da yapılacak Dünya Güreş Şampiyonasında ülkemizi temsil edecek.

        Daha önce Avrupa şampiyonları ve çeşitli uluslararası organizasyonlarda hakemlik yapan Güreş Hakemi Mehmet Ilkım’a Uluslararası Güreş Federasyonu tarafından, Hırvatistan’da yapılacak Dünya Güreş Şampiyonası’nda görev verildi. Ilkım, yaptığı açıklamada, 2006 yılından beri Dünya Güreş Birliğine bağlı olarak uluslararası birinci kategori güreş hakemliği yaptığını söyledi. Ilkım, Türkiye'nin dünya güreş lobisinde çok güçlü bir ülke konumunda olduğunu kaydederek, "Gerçekten güreş hakemliği zor bir hakemlik. Anında karar vermeniz gerekiyor. Bu anlamda Dünya Güreş Birliğinin belirlediği bir yerde sınava girerek uluslararası güreş hakemliğini kazanmış bulunmaktayım. 2006'dan beri de uluslararası güreş hakemi olarak görev yapmaktayım. O tarihten itibaren hakem olarak Türkiye'yi çeşitli turnuvalarda temsil ettim. Bu da tabi gurur verici bir durum. Ülkemizi temsil ediyoruz. Malatya'yı ve özelde ise üniversitemizi temsil ediyoruz. Bu anlamda üniversitemizin adını dünyaya duyurmak gurur verici" ifadelerini kullandı.

        Güreş hakemi olarak görev yaptığı bazı turnuvalara da değinen Ilkım, "Ülkemizde yapılan Akdeniz Oyunlarında Türkiye'yi temsil ettim. İran'ın başkenti Tahran'da yapılan dünya şampiyonasında ülkemizi temsil ettim. Geçen yıl Sırbistan'da yapılan olimpiyat baraj seçmelerinde yine hakem olarak görev yaptım" diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Malatya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Malatya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Malatya İlçeleri
        Tüm Malatya Haberleri
         Malatya

        Malatya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa