Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MUĞLA'nın Dalaman Havalimanı'na Rusya'nın Moskova kentinden gelen uçak, sezonun ilk turist kafilesi 238 kişiyi getirdi.

        Moskova'dan 238 kişiyle havalanan bir firmaya ait uçak, YDA Dalaman Havalimanı'na indiğinde, uçuş ekibi için uçakta pasta kesildi, turistlere çiçek verilip, çeşitli ikramlarda bulunuldu. Rus turistler, daha sonra kendilerini tatil yapacakları yerlere taşıyacak araçlarla havalimanından ayrıldı.

        YDA Dalaman Havalimanı Yönetim Kurulu Üyesi Hamdi Güvenç, bölge turizmi için emeği geçen herkese teşekkür ederek, "Rus turist kafilesini bölgemize getiren ilk uçak tamamen dolu gelmiştir. Sezon başında olmamıza rağmen ilk uçağın dolu gelmesi önemli bir göstergedir. Rusya'dan, Ukrayna'dan, Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) ülkelerinden gelen turistlerin, Dalaman bölgesinde tatil yapması için çalışan havayolu firmalarına teşekkür ediyorum. Rus turistler bölge turizmi açısından hayati öneme sahip. Rusya başta olmak üzere farklı destinasyonlardan Dalaman bölgesine uçuşların çoğaltılması ve penetrasyonun artırılması için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Başarılı bir turizm sezonu diliyorum" dedi.

        Rus turistleri getiren firmanın müdürü Mustafa Özden ise bugün itibariyle Rusya'nın Başkenti Moskova'dan sezonun ilk uçağının Dalaman'a geldiğini belirterek, "Bünyemizde yer alan havayolu firmamıza ait Boeing 757 tipi uçağımız toplam 238 misafirimiz ile Dalaman Havalimanı'na indi. Bu uçak aynı zamanda bölgeye gelen sezonun ilk Rus uçağı olma özelliğini taşımaktadır. Bu yıl toplamda bölgemize Rusya'nın 10 farklı kentinden uçuşlar planladık. Sayı olarak 135 bin kapasite belirledik. Ukrayna ile birlikte BDT ülkelerinden Dalaman'a 210 bin turistin getirilmesi hedefleniyor.

        Bu rakam Dalaman'ın bu zamana kadar BDT ve Ukrayna pazarları toplamında, tek bir operatörün ulaşmış olacağı en yüksek rakam olacaktır. Tüm kış boyunca yoğun bir şekilde otelci partnerlerimizin de katıldığı tanıtım çalışmaları yürütüldü. Başta YDA Dalaman Havalimanı Yönetim Kurulu Üyesi Hamdi Güvenç ve Marmaris Belediye Başkanımız Ali Acar olmak üzere bölgesel tanıtımlarda ilk denilebilecek yenilikte projelere birlikte imza attığımız kanısındayız. Kazan ve ve Nijniy Kamsk şehirlerinde yerel otoritelerle, özellikle Tataristan Devlet Başkanı Minnihanov'un himayelerinde ve Başkonsolosumuzun destekleriyle yapılan çalışmalar, ilişkileri kalıcı hale getirecektir. Bu çalışmalar bölgemize duyulan ilgiliyi olağan üstü artırmıştır" dedi. 

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muğla haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muğla Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Muğla İlçeleri
        Tüm Muğla Haberleri
         Muğla

        Muğla

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa