Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Anadolu Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi tarafından düzenlenen “Hava Seyrüsefer Sistemleri ve Mania Kriterleri Farkındalık Eğitimi” konferansı Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Mustafa Öç Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

        Konferansa Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü Teknik Denetçi Murat Topçu ve çok sayıda öğrenci katıldı. Konferansa Sivil Havacılık Genel Müdürlüğündeki birimleri, görevlerini, insan kaynaklarını, üyesi oldukları uluslararası kuruluşlarını tanıtarak başlayan Murat Topçu daha sonra konferansın içeriğini oluşturan “VOR (VHF Omnidirectional Radio Range), DME (Distance Measurement Equipment), NDB (Nondirectional Radio Beacon), ILS (Instrument Landing System), Radar (PSR ve SSR), Ulusal ve Uluslararası Mevzuat ve Mania Kriterleri hakkında bilgi verdi. Topçu, seyrüseferin bir noktadan başka bir noktaya deniz, hava, kara herhangi bir yolla seyahat etmek anlamına geldiğini açıklayarak “Konferansımızın konusu olarak bilinen VHF frekans bandında çok yönlü radyo yayını olarak bilinen VOR, uluslararası standartta orta ve kısa mesafe navigasyon yani seyrüsefer cihazı olarak tanımlanır” dedi. DME, NDB, ILS, Radar, Uluslararası Mevzuat ve Mania Kriterlerinden de bahseden Murat Topçu, “Aslında siz bu bilgileri üniversitede alıyorsunuz. Hepinizin de çok iyi bildiğine eminim. Ama bizim amacımız bu konularda biraz da olsa farkındalık oluşturmak ve bildiklerinizin üzerinden bir kez daha geçmek” diyerek konuşmasına son verdi.

        Konferansı sonlandırmasının ardından sorucevap kısmına geçildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Eskişehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Eskişehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Eskişehir İlçeleri
        Tüm Eskişehir Haberleri
         Eskişehir

        Eskişehir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa