Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Söke’de Çocuk Yazar Dergisi yayın hayatına başladı.

        Hasan Cüneyt Bozkurt’un koordinatörlüğünde, Söke Sarıkemer İlkokulu 1A sınıfı öğrencileri tarafından yazılan ve Beşparmak Dağları’ndaki ekolojik bozulmayı konu edinen “Rehber” adlı çocuk öyküsü, henüz bir projeye dönüşmeden önce “Çocuk Yazarlar” çalışmasının temelini oluşturdu. Halk Eğitim Merkezi bünyesinde, proje koordinatörü Hasan Cüneyt Bozkurt tarafından gerçekleştirilen yaratıcı yazarlık seminerlerinde toplam 100 gönüllü öğretmen görev aldı. 3 yılda 404 çocuk, kendi kitaplarını yazıp resimlediler. Özbey İlkokulu’nda gerçekleştirilen 23 Nisan gösterisiyle basına tanıtılan “Çocuk Yazar” dergisi, bu birikimle yayın hayatına başladı.

        İlk sayıda, Türk Dil Kurumu ve Yunus Nadi Öykü Ödülleri sahibi Necati Güngör’ün “Beni Bu Sesler Oyalar” adlı öyküsü yer alıyor. Proje koordinatörü Hasan Cüneyt Bozkurt’un yayın yönetmenliğini yaptığı mevsimlik çocuk edebiyatı dergisi, çocuk yazarların öykülerinden oluşuyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Aydın haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Aydın Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Aydın İlçeleri
        Tüm Aydın Haberleri
         Aydın

        Aydın

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa