Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Edebi Hayat Okumaları” projesinde ödül alan öğrenciler belli oldu.

        Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen “Edebi Hayat Okumaları” projesi kapsamında Mustafa Ruhi Şirin ve Sezai Karakoç’un kitapları öğrencilere dağıtıldı. Öğrenciler okudukları kitaplardan 7 Nisan tarihinde 120 sorudan oluşan bir sınava tabi tutuldu ve derece elde edenler belli oldu. Dereceye giren öğrencilere ödülleri 25 Nisan Çarşamba günü saat 11.00’de düzenlenecek törenle takdim edilecek. KSMMO Salonu’nda düzenlenecek tören Çocuk Vakfı Başkanı Mustafa Ruhi Şirin katılımıyla gerçekleşecek.

        Proje kapsamında öğrencilerde kitap sevgisi oluşturulması ve kitap okumaya özendirilmesi hedefleniyor. Kocaeli genelinden 279 ortaokul ve 159 liseden 7 bin 945 öğrenci “Edebi Hayat Okumaları Projesi”ne katıldı. Öğrencilere Türkçe’yi doğru, güzel ve etkili kullanma becerisini kazandırmak, kitap okumayı sevdirmek, kelime dağarcığını zenginleştirmek, onlara güven duygusu kazandırmak isteyen proje milletlerin asıl kurtuluşunun kültürel zaferlerden geçtiğini kavratabilmek amacını da taşıyor.

        Kocaeli’de özel ve resmi tüm lise ve ortaokul öğrencilerine yönelik düzenlenen projede, ortaöğretim öğrencilerine Mustafa Ruhi Şirin’e ait eserler, lise öğrencilerine ise Sezai Karakoç’a ait eserler verildi. Okullarda oluşturulan beşer kişilik gruplardan ortaokul öğrencileri Mustafa Ruhi Şirin’in “Geceleri Mızıka Çalan Kedi, Her Çocuğun Bir Yıldızı Var, Mavi Rüyalar Gören Çocuk, Dünyaya Gülen Adam, Aşk Olsun Çocuğum Aşk Olsun” kitaplarını okudu. Lise öğrencileri ise Sezai Karakoç’un “Diriliş Neslinin Amentüsü, Monna Rosa Şiirler1, Alınyazısı Saati Şiirler, Günlük Yazılar 4, Diriliş Muştusu” kitaplarını dikkatlice okudu.

        2 saatlik sınav sonucunda başarılı olan öğrencileri ve grubu, rehber öğretmenlerini tam ve çeyrek altın, okullarını ise kitap seti ve bilgisayar ödülleri bekliyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kocaeli İlçeleri
        Tüm Kocaeli Haberleri
         Kocaeli

        Kocaeli

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa