Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü'nce İmam Hatip Liseleri arasında düzenlenen "Genç Muhafızlar" Hafızlık ve “Genç Bilaller” yarışmalarında Erzurum 3 dalda birincilik kazandı.

        Erzincan’da yapılan “Güzel Sâdâ” Ku’anı Kerim’i Güzel Okuma yarışmasında Erzurum İmam Anadolu Hatip Lisesi’nden Abdullah Arfat bölge 1. si olurken, dünde Muş’ta yapılan “Genç Muhafızlar” Hafızlık ve “Genç Bilaller” Ezan Okuma yarışmasında Hafızlıkta Erzurum Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Ebubekir Kaçan Ezan’da ise Ilıca Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Muhammet Abdullah Turcan 1. oldular.

        Erzurum, Erzincan, Bayburt, Gümüşhane, Ardahan, Artvin, Kars, Ağrı, Iğdır, Muş ve Bingöl illerinin yarıştığı yarışmada öğrenciler kıyasıya mücadele ettiler.

        Başkanlığını Muş İl Müftüsü Alettin Bozkurt’un yaptığı jüri heyeti, İl Vaizi Abdulhak Akpolat, İmam Hatip Ahmet Ağıt, İmam Hatip Adem Oflaz, İmam Hatip Feyat Yıldırım, Kur’an Kursu Öğreticisi Fecri Yıldırım’dan oluştu.

        Yarışma sonunda Muş Belediye Başkanı Feyat Asya ve İl Milli Eğitim Şube Müdürü Bayram Güler yarışmada derece alanlara ödül ve çeşitli hediye verdiler.

        Türkiye Finali Uşak ve Manisa'da

        “Güzel Sâdâ” Kur’anı Kerim’i güzel okuma yarışması Türkiye Finali 5 Mayıs’ta Uşak’ta, “Genç Muhafızlar” hafızlık yarışması ve “Genç Bilaller” Ezanı Güzel okuma yarışması ise 12 Mayıs’ta Manisa’da yapılacak.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Erzurum haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Erzurum Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Erzurum İlçeleri
        Tüm Erzurum Haberleri
         Erzurum

        Erzurum

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa