Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bozüyük Belediyesi tarafından bu yıl altıncısı düzenlenen Çocuk Festivali’nde kardeş şehir seçilen Zavıdovici’li çocuklar ağırlanarak festivalde bir ilk yaşandı.

        Bozüyük Belediyesi tarafından 6 yıldır devam eden ve yoğun bir katılımla gerçekleştirilen Çocuk Festivali’ne bu yıl Bosna Hersek'in Zavidovici beldesinden gelen çocuklar da katılarak bayramın coşkusuna ortak oldular. Bozüyük’e cumartesi günü gelen misafir gurubunun içerisinde Zavidovici Belediye Başkanı Hasim Mujanovic, Belediye Başkan Yardımcıları Nermin Cahtarevic ve İdriz Alihodric, Zavidovici Kud Krijava Kültür Ekibi, Kovaci İlkogretim Okulu Müdürü Midhat Mujonova ve okulun öğrencileri yer aldı. Üç gün boyunca Bozüyük’te ağırlanan ekibe Bozüyük Belediye başkan yardımcıları nezaret etti. Kardeş şehir kafilesi öncelikle kuruluşun ve kurtuluşun topraklarını gezerek bilgi aldı.

        Kafile ilk olarak Söğüt Ertuğrul Gazi Türbesi’ni ardından Dursun Fakıh Türbesi’ni ve Bilecik Şeyh Edebali Türbesi’ni ziyaret etti. Programın devamında Bozüyük Belediyesi Şehir Müzesi ve arşivini ziyaret eden kardeş şehir kafilesi, yetkililerden bilgi alarak Bozüyük’ün tarihi hakkında bilgi sahibi oldu. Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı misafirleri ile akşam yemeğinde bir araya gelerek kendilerini Bozüyük’te ağırlamaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Misafirleri ile yakından ilgilenen Başkan Bakıcı, her biri ile sohbet ederek kardeşlik bağlarının kuvvetlenmesi için bu tür ziyaretlerin önemli olduğunu söyledi. Başkan Bakıcı,“23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı çocuklara armağan edilen dünyadaki tek bayramdır. Sizlerde bu yıl aramıza katıldınız ve bayram sevincimize ortak oldunuz. Sizlere ilimizin ve ilçemizin önemli tarihi yerlerini gezdirerek tarihimizi anlatmaya çalıştık. İnşallah evlerinize bizimle ilgili unutulmaz hatıralarla dönersiniz” dedi.

        Akşam yemeği programına ayrıca Bursa Balkan Kadınlar Derneği Başkanı Hayriye Kosova ve dernek üyeleri de katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bilecik haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bilecik Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Bilecik İlçeleri
        Tüm Bilecik Haberleri
         Bilecik

        Bilecik

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa